Toyota Baltic AS kommunikatsioonijuht Liisi Kõivumägi ütles Kasulikule, et tegemist on 2015. aasta tagasikutsumisega, millele on vaid vähesed autoomanikud reageerinud. "Saatsime omanikele välja kirjad, kuid neile on väga vähe tagasisidet tulnud," rääkis ta.

Kõivumägi toonitas, et Toyota omanikud võiksid nende kodulehel kontrollida, kas nende auto turvavarustus on nõuete kohane. Selleks, et kontrollida, kas sinu auto on turvakontrolli oodatud, kliki SIIA ja sisesta oma auto VIN-kood.

Eestis kutsuti tagasi 3273 autot, millest 1737 on ette nähtud nähtud kontrolli nüüdseks läbinud. Näiteks Soomes kutsuti tagasi umbes 45 000 autot. Kokku võib viga mõjutada maailmas üle miljoni Toyota sõiduki.

Millised autod ohus on?

Turvakontrolli kutsutakse Toyota Avensised, Corollad ja Corolla Versod, mis on toodetud vahemikus juuli 2002 kuni mai 2007. Samuti kutsutakse tagasi Yarised, mis toodetud vahemikus 2001-2004.

Kui kontrollis avastatakse turvapadjaga probleem, siis tehakse see tasuta korda. Kontrolli puhul on Kõivumägi sõnul tegemist ennetava meetmega, puudus ei pruugi ilmtingimata esineda.

Turvapatjade tootja aruannete kohaselt võivad patjade täitemehhanismid teatud tingimuste kokkulangevusel puruneda, kuna täitemehhanismid võivad sisaldada kuivatuspulbrit, faasistabiliseeritud ammooniumnitraati. Purunemise tagajärjel võivad metallikillud tungida suurel kiirusel läbi turvapadja sõiduki salongi ja põhjustada sõitjate vigastuse.