Pärast ETV "Pealtnägija" saadet, mis rääkis ravimihindadest, võttis ERR-iga ühendust maaletooja, kelle tooteid müüakse igapäevaselt apteekides. Tema sõnul tegutsevad kaks hulgifirmat, Magnum Medical ja Apteekide Koostöö Hulgimüük (edaspidi AKH), kellele kuulub kokku 50 protsenti ravimiturust, sisuliselt ühe firmana.

Juriidiliselt on tegemist erinevate firmadega - Apotheka kaubamärki kasutavad Margus Linnamäele kuuluvad Magnumi ketiapteegid ja Südameapteegi ketti varustab tema venna Aivar Linnamäe Apteekide Koostöö Hulgimüük.

Aivar Linnamäele kuuluva hulgifirma juhatuse liige Maikki Lemetti kinnitas ERR-ile maaletooja sõnu, et ravimitootjatega suhtleb nende nimel Margus Linnamäe firma Magnum.

"Ravimite tootjate ja ravimite müügiloa hoidjatega otse AKH ei suhtle," rääkis Lemetti. "Selle teenuse teeb ladustamis- ja logistikateenuse raames ära meie koostööpartner vastavalt AKH soovidele ja varasemal statistikal põhinevatele prognoosidele."

Firma juhi sõnul ei oma hulgimüügifirma ka hulgiladu, vaid kasutab Magnumi Laagris asuvat ladu.

Konkurentsiamet analüüsis turu olukorda vendadele Linnamägede kuuluvate firmade vahel viimati 2008. aastal ja jõudis järeldusele, et tegemist ei ole konkureerivate firmadega, vaid enamik AKH turuosast tuleks arvestada Magnumi arvele.

Konkurentsiamet asus 12 aastat tagasi seisukohale, et ravimite hulgimüügil tegutsevad Magnum ja AKH erinevatel vertikaalselt seotud turustustasanditel ning on omavahel niivõrd tihedalt seotud, et konkurentideks neid pidada ei saa.

Loe pikemalt ERRist.