Hiina suurimate rafineerimistehaste juhid prognoosivad, et päevane nõudlus langeb veebruaris eelmise aasta sama ajaga võrreldes 3,2 miljoni barreli võrra. See kogus moodustab üleilmsest tarbimisest enam kui 3%, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

Toornafta hind juba niigi oodatava nõudluse languse tõttu kukkunud, kuid maailma suurima naftaimportööri Hiina tippjuhtide prognoosid langetavad hinda ilmselt veelgi.

Põhjamere Brenti toornafta barrel on jaanuari algusest odavnenud enam kui 20% ning maksab vähem kui 55 dollarit.
Ühe Hiina firma tippjuht tõdes, et kui viirus lähinädalatel kõrgpunkti saavutab, võib riigi naftanõudlus märtsis jääda vähemalt 10% võrra mullusest väiksemaks.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri andmetel oli Hiina naftanõudlus eelmise aasta veebruaris veidi alla 13 miljoni barreli päevas.
Naftafirma BP hoiatas sel nädalal, et koroonaviirus võib päevast naftanõudlust sel aastal vähendada keskmiselt 300 000- 500 000 barreli võrra.

Kui Hiina suudab viiruse leviku kiiresti kontrolli alla saada, siis on nõudluse langus väiksem. Chevron prognoosis eelmisel nädalal, et aasta keskmine päevane nõudluse langus võiks olla 200 000 barrelit.
OPECi riigid ning Venemaa püüavad 2008. aasta finantskriisile sarnaneva järsu nõudluse vähenemisega hakkama saada.

OPEC kaalub erakorralise kogunemise kokku kutsumist, otsustamaks kuidas hinnalangust peatada. Nii käivad jutud võimalikust tootmise vähendamisest vähemalt 500 000 barreli võrra päevas, kuid otsust ei ole veel langetatud.