Klient ostis tuntud elektroonikapoest televiisori, millel esines rike. Pärast parandamist esines veel teine rike, misjärel maksis klient poele raha juurde ning ostis kallima televiisori, mis oli samuti vigane.

Mullu veebruaris ostis klient Klick Eesti elektroonikapoest 299.99 euro eest nutiteleri, mis juba aprillis lakkas töötamast ning teler jõudis poe poolt pakutud remonti mullu aprillis. Pärast esimest remonti vajas teler uuesti remonti mais, kuid siis teleri parandamine ei õnnestunud.

Seepeale soovis klient olemasoleva teleri kallima vastu välja vahetada ja maksis Klickile 100 eurot juurde. Paari kuu pärast tekkisid ka teisel teleril probleemid ja klient viis selle poodi tagasi ning soovis lepingust taganeda. Pood aga keeldus katkist telerit tagasi võtmast ja võttis selle taaskord remonti.

Klient aga ei soovinud enam telekat, vaid nõudis oma raha tagasi, sest pood oli tekitanud talle ebamugavust, kui ei saanud mitme kuu jooksul (veebruarist kuni septembrini) enda ostetud telereid kasutada. Lisaks pidi klient tasuma transpordikulud, kui telerid remonti viidi.

Kaupleja ei nõustunud raha maksma

Pood aga väitis, et teine teler on parandatud ja klient saab seda kasutama hakata ning põhjust raha tagasi maksmiseks nende meelest ei ole.

Tarbijavaidluste komisjon leidis, et ostjal polnud enam septembris õigust müügilepingust taganeda. Küll aga ei olnud telerite parandamisele kokku kulunud 39 päeva mõistlik aeg parandustöödeks. Komisjoni hinnangul tuleks sarnased parandused teha viivitamatult.

Komisjon tegi otsuse kliendi kasuks ja pood pidi maksma kliendile kogu ostusumma, 399.99 eurot tagasi. Ettevõte on praeguseks kliendile raha tagasi maksnud.