Varem tarbijakaitse- ja tehnilise järelevalve ameti poole pöördunuid on kümneid, alates 23.01.2020 ehk eelmise sunniraha määramisest tänaseni laekus TTJA-le kokku 65 tarbija pöördumist.

Reset Eesti OÜ esindaja teatas täna, et ettevõte on otsustanud taotleda pankrotimenetluse algatamist. See tähendab, et kui Reset Eesti OÜ pankrotiavalduse esitab, siis on tarbijatel võimalus esitada oma nõue ainult pankrotimenetluse raames.

Järelmaksuga tasumine

Kui oled tasunud kauba eest järelmaksuga (ehk sõlminud kauba ostmiseks tarbijakrediidilepingu) ja tarbijakrediidilepingu sõlmimisest on möödas 14 päeva või vähem, siis saad sellest veel taganeda. Selleks tuleb esitada VIIVITAMATULT taganemisavaldus tarbijakrediidi pakkujale (ehk pangale/krediidiandjale, mitte Reset Eesti OÜ-le).

Kui lepingu sõlmimisest on möödas rohkem kui 14 päeva, siis kahjuks lepingust taganeda ei saa. Sellisel juhul tuleb maksta tagasi kogu laen, hoolimata sellest, et kaupa kunagi kätte ei ole saanud.

Kuidas raha tagasi saada?

Kui oled ostnud kauba oma vahenditest, siis tuleb esitada nõue pankrotimenetluse raames.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti pressiesindaja Anne-Mai Helemäe ütles, et tänase info kohaselt on ettevõte otsustanud taotleda pankrotimenetluse algatamist.

"See tähendab, et kui Reset Eesti OÜ pankrotiavalduse esitab, siis on tarbijatel võimalus esitada oma nõue ainult pankrotimenetluse raames," selgitas ta.

Selleks tuleks jälgida veebilehte www.ametlikudteadaanded.ee ning vaadata, kas Reset Eesti OÜ on pankrotiavalduse esitanud.

"Pankrotimenetluse algatamise teates on kirjas pankrotiavalduse läbivaatamise aeg ja koht. Hiljem avaldatakse veebilehel www.ametlikudteadaanded.ee pankrotihalduri kontaktid, kellele saavad võlausaldajad (kättesaamata kaupade eest tasunud inimesed - toim.) oma nõuetest teada anda," selgitas Helemäe, kuidas on võimalik juba tasunud klientidel oma raha tagasi saada.

Kasulikul ei õnnestunud tänase päeva jooksul Reset Eesti OÜ juhatuse liikmelt Hans Erihc Liivikult kommentaari saada.

TTJA-le teadaolevalt on hetkel kauplejaga ühenduse saamine võimatu. Veebileht www.reset.ee on suletud. Samuti on suletud ettevõtte esindus/väljastuspunkt aadressil Värvi 5a Tallinn. Reset Eesti OÜ on esitanud äriregistrile avalduse veebilehe www.reset.ee ja telefoninumbri +3726007755 registrist kustutamiseks ning muutnud osaühingu aadressiks Pärnu mnt 67a Tallinn 10134.