Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht Birjo Kiik kinnitas, et alates märtsi keskpaigast (täpsemalt 16. märtsist) suletakse kordus-TV teenust.

"Kordus TV on olnud teerajajaks Telia tänasele Salvestamise teenusele, sündides ajal, mil paljud telekanalid polnud veel valmis järelvaatamise lahendust pakkuma. Seetõttu saigi aastate eest Kordus TV loodud nii, et selle vahendusel sai järelvaadata teatud Eesti kanalite omatoodangut," selgitas Kiik muutuste asjaolusid.

Tänaseks on Kiige sõnul olukord teleturul väga palju muutunud - pea kõiki telekanaleid on võimalik järelvaadata ning selleks on sõlmitud telekanalite omanikega ka vastavad lepingud.

Alles jääb vaid tasuline teenus

"Kuna Kordus TV lahendus on tänases turusituatsioonis ajale jalgu jäänud, otsustasime teenuse väljateenitud pensionile saata," sõnas Kiik.

Ta lisas, et Telia TV teenuse kasutajatel on võimalik ka edaspidi järelvaatamise lahendust kasutada, seda Salvestamise teenuse vahendusel.

Salvestamise teenus võimaldab vaadata järele enamikku Telia TV-s sisalduvaid kanaleid kuni kaks nädalat tagasi ning seda kõigis seadmetest (teler, arvutid, nutitelefonid). Selle eest tuleb klientidel välja käia 5 eurot kuus, Telia TV Premium paketi kliendid saavad selle lisatasuta.

Kordus TV teenuse sulgemine, nagu ka klientide sellekohane informeerimine, toimub Kiige sõnul järk-järgult ning rakendub erinevatele kliendigruppidele veidi erineval ajal.