Edela-Soome päästeteenistus sai eile kell 16:45 teate võimaliku raske lennuõnnetuse ohu kohta Turu lennujaamas. Turust Stockholmi olnud lennukil oli tehniline rike ning 65 reisija ning nelja meeskonnaliikmega lennuk pöördus veidi aega paele õhku tõusmist tagasi, selgitas päästeteenistuse ülem Mika Viljanen Ilta Sanomatele.

Kuna häire klassifitseeriti tõsiseks, saadeti sündmuspaika 15 päästeautot, lisaks veel kiirabiautod.

Midagi tõsist siiski ei juhtunud ning lennuk maandus õnnelikult Turu lennuväljal ning parameedikud kontrollisid kõik lennukis viibinud üle. Vigastatuid ei olnud. „Mõned reisijad olid ehmunud, aga ei midagi tõsist,“ selgitas Viljanen.

Nordica kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ütles, et toimunut saab täpsemalt kommenteerida SAS, kelle lendu teenindati. „Saan öelda niipalju et lennuk pöördus tagasi ohutuse tagamise eesmärgil väikese tehnilise rikke tõttu. Mingit hädaolukorda ei olnud ning toimus täiesti tavapärane maandumine,“ lausus Uibo.

SASi kommunikatsiooniosakonnast selgitati Ärilehele, et lennuk pöördus Turu lennujaama tagasi, sest signaaltuli näitas võimalikku tehnilist probleemi. "Maandumine oli tavapärane ning hädaolukorda ei olnud," kinnitas SASi kommunikatsioonitöötaja. Pärast maandumist läks lennuk tehnilisse kontrolli ning reisijad said Stockholmi järgmise lennuga.