Delfile saatis lugeja fotod ja kuvatõmmise noormehest, kes poseeris uhkelt vastu posti sõidetud Citybee sõiduki taustal ja hoidis pöialt püsti. “Minge *****, kuidas see Citybee Mini Cooper külge võtab. Isegi kuiva asfaldi peal. Kui lumi maha tuleb, siis nendega kindlasti sõitma,” uhkustas noormees sõprade ees ühisvestluses.

CityBee Eesti juht Britta-Liisa Ait sõnas, et tõepoolest tehti fotol oleva sõidukiga kolmapäeval avarii. Juhtumi üksikasju Ait aga isikuandmete kaitsele viidates avaldada ei saa. “Kõikide õnnetuste puhul teeme igakülgset koostööd politsei ning teiste institutsioonidega, avaldades neile vajalikud isiklikud andmed ning ülevaate õnnetustest,” lubab ta.

“CityBee soosib ohutut sõitmist vastavalt liiklusseadusele. Kui keegi märkab, et CityBee autoga ületatakse kiirust või mõnel muul viisil käitutakse ebaseaduslikult, siis palume sellest koheselt CityBee klienditeenindusele ja politseile teada anda,” lisab Ait.

Ettevõtte juhi sõnul ei ole pahatahtlikke õnnetusi seoses sõiduautodega olnud ehk tegemist on esimese juhtumiga, kus kahju tekitati pahatahtlikult.

“Oleme igasuguse väärkäitumise või huligaanse sõitmise vastu. Tahtliku väärkäitumise puhul on juht alati vastutav. Kui õnnetus on põhjustatud juhi süül, siis vastutab juht kahju hüvitamise eest. Täpne summa sõltub tehtud kahjust, täpsemalt saab trahvimääradega tutvuda CityBee kodulehel, kus kõik trahvid on ükshaaval välja toodud.”

Kodulehelt selgub, et juhul kui juht vastutab avarii eest, siis on trahv kuni 500 eurot. Samuti võib ohtliku ja vastutustundetu juhtimise eest saada trahvi kuni 300 eurot.

Hetkel on sõiduk remondis ja selle lõplik kahju selgub peale ülevaatust.

Mida teha õnnetuse korral?

Õnnetuse korral palub Citybee õnnetusest viivitamatult teavitada nende klienditeenindust, täita õnnetusest teatamise blanketi, mis on auto kindalaekas, ning parkida auto. “Kahjude hüvitamisega tegeleb edasi CityBee. Väiksemate kriimude puhul katab kahju CityBee, kuna peame seda enda tegevusalal paratamatuks,” lubab Ait.

Lisainfot saab SIIT ja SIIT.