Tartu linn on pindalalt väike ja rahvale meeldib Tartus liigelda jalgratta või tõukerattaga, autot pigem ei väärtustata. Infrastruktuuri arendamine on Tartus hästi läbi mõeldud. Korterite müügiperiood on Tartus nädal kuni kaks, näieks Tähtveres või kesklinna piirkonnas. Eramuturg on liikunud palju Tartust väljapoole. Rõngas valdadesse ehitatakse ja ostetakse ridaelamuid. Üheks nõutuimaks ümbruseks on ka Lõunakeskuse ümbrus, Ülenurme. Ka ERM-i ümbrus on nõutud keskkond ja seal on umbes 200 uut korterit.

Tartus müüakse juba ka esimesi tudengikortereid. Aasta alguses on paremad pakkumised. Kiire aeg ja suurem nõudlus tudengikorteritele hakkab juulis - augustis. Tudeng eelistab korterit, mis on 2-toaline ja jääb kesklinna piirkonda. Delta õppehoone valmimine tõi kaasa Tartusse kinnisvarahindade tõusu. Uus korter maksab ca 100 000 eurot ja mõne aasta vanused korterid 70 000 - 90 000 eurot.

Uusi projekte tehakse Tartusse rohkem Ülejõele kui kesklinna, nt Riia kvartal ja Siidi tänava kvartal. Arvestades projektide arvu ja valikut, siis need ei ole pikalt turul, vaid on 40-50 korteriga majad. Uusarenduste hinnad jäävad Tartus 3500 - 4000 €/m2. Eelmüügid on edukad ja paljude arendajate pilgud on pööratud Supilinna piirkonda.

Tartus on puudust projektidest, mis oleks kesklinnas. Kui tahta osta endale uus elamu Tartu linna, siis see on tõsine väljakutse. Kui tahta uus elamut äärelinnas, on samuti valik kesine. Pakkumisi, mille vahel inimesed valida saavad on Tartus vähe, aga ostusoove on palju.

Kuula täpsemalt värskest podcastist!

1x
00:00