PZU Kindlustuse reisi- ja isikukahjude grupi juht Geily Kalt tõi esile, et jaanuaris esines palju ilmastikust tingitud reisikindlustuse kahjusid.

„Näiteks tekitas Hispaaniat ning Prantsusmaad raputanud torm Gloria mitmeid reisitõrkeid, kuna lennu-ja laevaliiklus oli sealkandis tõsiselt häiritud ning klientidel tekkis lisakulutusi majutusele ja transpordile. Kui tavapäraselt esineb talvel peamiselt suusareisidega seonduvaid kahjusid, siis tänavu on suusareise silmnähtavalt vähe ja peamiselt on tegu olnud ilmastikust tingitud lennuliikluse tõrgetega,“ ütles Kalt.

Kalti sõnul on käimasolev viirushaiguste periood sundinud mitmeid kliente reisi ära jätma. „Soovitame reisikindlustuse osta võimalikult varakult, soovitatavalt kohe koos esmase reisimaksega, sest siis hakkab kohe kehtima reisitõrkekindlustus. Seega poliisi võib osta kasvõi pool aastat enne reisi, tasuda tuleb vaid reisil oldavate päevade eest. Ja kui tekib ootamatu terviserike või õnnetusjuhtum ning planeeritud reisile ei ole võimalik minna, hüvitab reisitõrkekindlustus tekkinud kahju,“ lisas Kalt.

Ka naaberriikidesse tasub minna reisikindlustusega

Reisikindlustus on mõistlik hankida ka naaberriikidesse reisimisel, sest ootamatu haigus või õnnetusjuhtum võib tabada igal ajal, sõltumata vahemaast ja kaugusest. „Soome suusakeskustesse või Läti veeparkidesse reisides võib tekkida reisitõrge või on kohapeal vaja arstiabi. Reisikindlustust on väga vaja väljaspool Euroopa Liitu, näiteks reisides viimasel ajal tänu e-viisale väga populaarseks muutunud Peterburi,“ rõhutas Kalt.

Euroopa Liidu riikides katab ravikulud ravikindlustuskaart, kuid vaid kokkulepitud ulatuses ja raviasutustes, mis omavad vastavat koostöölepingut. Hüvitatavad kulud on piiratud ja nii näiteks ei hüvitata riikidevahelist haige transporti ega patsiendi omaosalustasusid (visiiditasu, voodipäevatasu, ravimid).