Kardetakse, et maailma majanduskasv aeglustub ja naftanõudlus kahaneb. Brenti naftasordi hind odavnes Ühendkuningriigis täna 1,4 protsenti, 52,66 dollarini. See on madalaim hind alates läinud aasta 4. jaanuarist. USA WTI naftasordi hind langes 1,6 protsenti, 47,93 dollarini barrelist, mis on odavaim hind alates läinud aasta 2. jaanuarist.

Brenti naftasordi hind langes viie päevaga 11 protsenti, mis on suurim viiepäevane hinnakadu alates 2019. aasta augustist. WTI nafta on samal ajal odavnenud 10,8 protsenti, mis on samuti suurim viiepäevane kukkumine alates mullu augustist.

Eile ületasid esmakordselt mujal maailmas avastatud uued koroonaviiruse juhtumid Hiinas avastatut. Itaalia ja Iraan on on kujunemas kiiresti leviva haiguse uuteks epitsentriteks. USA president Donald Trump ütles eile õhtul, et koroonaviiruse oht on jätkuvalt väga madal. Aasias langesid aga aktsiad täna ikka seetõttu edasi, kuna kardetakse koroonaviirusest tekkida võivad tarnekatkestusi, karantiine ja muid meetmeid, mis aeglustuvad kaubandust ja tööstust.

„Spekulatsioon, et koroonaviirus võib levida USAs, on kaasa toonud uue müügilaine,“ ütles Fujitomi peaanalüütik Kazuhiko Saito Reutersile. Ta lisas, et kui USAs puhang laieneb, siis nafta hind langeb tõenäoliselt edasi. Iseäranis on juba kukkunud USA bensiinihind.

Naftaturul tegutsejate mõtted on juba 5.-6. märsis, kuna siis on kavas korraldada naftakartelli OPEC ja teiste naftatootjate kohtumine Viinis. Võimalik, et sealt tuleb suurem naftatootmise kärpeuudis.