Bob Dylan on öelnud „Inimene on õnnelik ui ärkab hommikul üles ja läheb õhtul magama ning vahepeal tegeleb sellega, mida ta tahab teha.“
Meile pakutakse retseptina sageli loetelu edukate inimeste harjumustest, kuid paraku on need tingimuslikud ja sunnivad midagi tegema. Autor soovitab lasta „kui ma seda teen, siis saab edukaks ja õnnelikuks“ suhtumisel minna, sest tegelikult teeb see vastupidist: paneb tegema neid asju, mida teised inimesed teevad ning elama seega ka teiste elu. Kas see aga on edu?

Parem oleks ebaedu vältida. Business Insider toobki välja 10 edutute inimeste harjumust ehk asjad, mida ei tohiks teha:

1. Nad on alati hajevil.

Ära ole mõtetega minevikus ega tulevikus, ära mõtle üle ega muretse.

2. Nad ainult räägivad

Pole mõtet asjadest rääkida, alati on parem tegudele asuda. Pole mõtet oma plaanidest ja eesmärkidest teistele rääkida.

3. Nad veedavad aega luuseritega

Veeda piisavalt aega luuseritega ja varsti oled isegi üks neist. See käib kõikide inimtüüpide kohta. Tahad vormi saada? Veeda aega heas vormis inimestega.

4. Nad vihkavad kõike

Eriti vihkavad nad neid kellel hästi läheb. Sageli vihkavad nad midagi lihtsalt selle pärast, et see on. Kohtle inimesi kenasti, see ei võta sul tükki küljest.

5. Nad lükkavad asju edasi

Mis on asjade edasi lükkamisest kasu? Kas nad saavad siis paremini tehtud? Vaid sellisel juhul oleks asjal jumet. Pole mingit mõtet asju edasi lükata, kui tulemus on sama nagu kohe tegutsema asudes.

6. Nad ei kuula teisi

Edutud inimesed armastavad ainult ennast. Loomulikult armastame me kõik ennast, kuid edutud armastavad AINULT ennast. Me kuulame teise, sest hoolime nendest.

7. Nad on laisad

Me kõik tunneme aeg ajalt, et ei viitsi midagi teha; olgu selleks siis õhtusele kohtumisele minek, trenn või kingituse ostmine. Olgem ausad: see on laiskusest. Nii et hakka tegutsema. Kui oled laisk, ei anna sa endale isegi võimalust uusi suurepäraseid asju kogeda.

8. Nad ei õpi

Õppimine on üks maailma raskemaid asju. Plajud ei loe ühtegi raamatut, lõpeta kooli. Aga mõelgem: õppimine ei ole olnud kunagi nii lihtne, sest kunagi varem ei ole info olnud nii kättesaadav. Tänapäeval võid sa saada kelleks soovid- tuleb ainult õppida.

9. Nad ei ole kenad inimesed

Millegipärast arvavad mõned, et mölakas olla on tore, aga tegelikult on palju vahvam olla kena. Ei ole vaja sellega liiale minna ja Buddha munka mängida, piisab lihtsalt viisakas olemisest.

10. Nad loobuvad

See on kõige olulisem. „Meie kõige suurem nõrkus on alla andmine. Kõige kindlam viis edu saavutada on alati üks kord veel proovida," ütles Thomas A. Edison.