Piret Leonetti on viimased kaks aastakümmet elanud ja töötanud Ameerikas. Seal lõpetas ta ka alushariduse juhtimise magistriõppe ning kaitses kaks aastat tagasi Brandmani Ülikoolis Irvine‘is haridusteaduste doktori kraadi.

„Olen tänulik, et see teekond sai alguse just Tallinna Ülikoolist,“ kinnitab ta. „Minu õppejõud ja lõputöö juhendaja oli praegune Haridusteaduste instituudi direktor Tiia Ōun, kuid ka Kristina Nugin ja Aino Ugaste inspireerisid mind hiljem alushariduse alal õpinguid jätkama.“

Kuigi Piret abiellus Eestis Ameerika kodanikuga ja kolis 19 aastat tagasi USAsse, on kontakt ülikooliga säilinud. „Külastan praegugi võimalusel Tallinna Ülikooli ja osalen siin seminaridel,“ lausub ta. Tõsi, siinsed konverentsid pole tema jaoks ainsad, ettekannetega on ta esinenud Ameerikas ja Rootsis, mullu ka International Society of Early Intervention konverentsil Sydneys.

Esimestel USA-aastatel oli Piret Leonetti ametis riiklikus lasteaias, esmalt erivajaduste laste õppemetoodikuna, hiljem aastaid direktorina. Viimased seitse aastat töötab ta Kalifornias, asutuses nimega Stanislaus County Office of Education Child & Family Services, kus tema ametikoht on kasvatusteaduste ekspert-nõunik.

Lisaks nõunikutööle viib Leonetti läbi riiklike lasteaedade sise- ja välishindamisi ning koolitusi nii juhtidele kui ka õpetajatele. Mitmeid uurimistöid on ta teinud laste arengu hindamise alal, samuti uurinud seoseid lasteaedade kvaliteedi ja laste arengu tulemuste vahel. „Olen ka programmi Certified Program of Infant and Toddler Program – PITC õpetajate koolitaja,“ lausub ta.

Viimastele aastakümnetele tagasi vaadates tõdeb Piret Leonetti, et teiste hulgas ka Tallinna Ülikoolis omandatud erialased teadmised ja oskused ning aastatega tulnud erialane kogemus on avanud uksi nii teadustöös kui ka erialases karjääris.

Jaga
Kommentaarid