Üks standardsemaid lahendusi on neile, kellele see on võimalik, haigusepiirkonnast tuleku järgselt töötada kaks nädalalt kodunt. Kuid kõigil seda võimalust pole.

Eesti Energias loodi viiruse tõttu ajutine spetsiaalne töögrupp

Eesti Energia jälgib viiruse levikut ja haiguskollete võimendumisi.

„Tegime töötajatele oma sisekommunikatsioonikanalites eelmisel nädalal lisateavituse, kus jagasime soovitusi teha endastolenevalt kõik haiguse leviku piiramiseks,“ ütles Eesti Energia pressiesindaja Priit Luts.

Koroonaviiruse piirkonnast puhkusereisilt naasvatele töötajatele või sealt hiljuti naasnud, soovitatakse Eesti Energias teha kaks nädalat tööd kodukontorist, kui töö iseloom seda vähegi võimaldab.

Kõiki see ei aita, sest Eesti Energias töötab ligi 5000 inimest, kuid kaugtöö võimalus on neist umbes kolmandikul.

Elektritootja soovitab inimestel puhkusi planeerides vältida terviseameti poolt välja toodud kõrgendatud nakkusohuga riskipiirkondi.

“Meil on ka spetsiaalne ajutine töögrupp, mis jälgib haiguse levikut, et vajadusel operatiivselt töökorraldust muuta ja oma töötajatele lisainfot jagada,” märkis Luts.

Swedbankis käivad ainult elektroonilised koosolekud

Swedbankis koristatakse põhjalikumalt kontoreid ja peetakse pangaisisesed piiriülesed jutud kokkusaamise asemel ära videokonverentsi teel.

„Oleme soovitanud sellel nädalal erinevate riikide vahel toimuvaid koosolekuid pidada üksnes läbi elektrooniliste kanalite,“ ütles Swedbanki kommunikatsioonijuht Kristiina Herodes. „Ka on viiruste hooajal meie asukohtades koristamine põhjalikum.“

Pangas on töötajatele on meelde tuletatud kõrgendatud hügieeninõuete järgmist ja immuunsussüsteemi tugevdamise olulisust, soovitame ka jälgida terviseameti ja välisministeeriumi soovitusi.

Riskipiirkonnast naasvatel töötajatel palub Swedbank pärast naasmist kaks nädalat kodust töötada.

Välisministeerium soovitab arvestada, et olukord võib muutuda väga kiiresti

Välisministeerium on palunud oma töötajatel ära jätta lähetused Põhja-Itaaliasse ja Hiina Rahvavabariiki ning vaid äärmise tööalase vajaduse korral lähetuda Jaapanisse, Singapuri ning Lõuna-Koreasse.

Ühtlasi on välisministeeriumi töötajatel palutud vältida ka puhkusele sõitmist riskipiirkondadesse, kuna olukord muutub kiiresti ning riikides võidakse kehtestada lühikese etteteatamisega täiendavaid meetmeid nagu tervisekontroll riiki sisenemisel, liikumispiirangud ja karantiin haiguse leviku takistamiseks, sealhulgas piirkondades, kus hetkel ei ole kehtivaid liikumispiiranguid ega reisihoiatusi. Oht sattuda karantiini või liikumiskeeldude mõjusse võib tekkida äkitselt.

Ka välisministeerium suunab riskipiirkondadest ja haiguspuhangute paikkondadest puhkuselt ja lähetusest tulijad ennetavalt 14 päevaks kodutöörežiimile.

Messide ja konverentside osalemise ja külastamise otsustab ürituse läbiviimise ohutuse korraldaja,“ lausus välisministeeriumi meedianõunik Pia Kuusik. „Nendes küsimustes hinnatakse juhupõhiselt, mis on kõige ohutum ja efektiivseim suhtlusvorm ning välisministeerium läheneb küsimustele paindlikult.“

Eesti välisesindustest vähendati personali ainult Hiinas, kuna seoses kohapeal kehtestatud piirangutega töökoormus langes.

Incapi grupi presidendi Otto Richard Puki sõnul on ettevõte lükanud edasi reisid Hiina ning ettevõtte töötajad Hong Kongis teevad tööd kodus. Muus osas jätkub töö elektroonikatööstuse ettevõttes tavapärasel moel.

G4S-ile pole teatatud ühegi Eesti suurürituse ära jäämisest võimaliku viirusepuhangu tõttu

Hetkel pole koroonaviirus G4S igapäevaseid tegemisi oluliselt häirinud, kuid jälgitakse aktiivselt olukorda ja lähtume terviseameti nõuannetest. Sarnase soovituse oleme saanud ka G4S grupilt Londonist, kes lisaks palus ära jätta tööreisid riskipiirkondadesse, ütles G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

Töötajate kaitsmiseks on G4S üle ettevõtte laiali saatnud käte desinfitseerimisvahendid. Lisaks on varutud ettevõttesse näomaske, et võtta need vajadusel kasutusele.

"Ühel kolleegil, kes Põhja-Itaaliast puhkuselt naasis palusime ettevaatusabinõuna kaks nädalat kodukontorist tööd teha," lausus Raja. "Üks töötaja jätab ära oma plaanitud töölähetuse."

Lisaks on G4S valmis tegema muudatusi vahetusega töötavate töötajate (turvatöötajad, sularahavedajad) töögraafikutes.