„Viimasel ajal on mitmed kliendid meilt uurinud, et kas kõik kullerid ei peaks kandma näomaske ja kas välismaalt tulnud pakke võib üldse puutuda. Sellised küsimused on arusaadavad ning teatud ettevaatlikkus võiks muidugi säilida, kuid liialt muretsemiseks pole siiski põhjust,“ märkis DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss.

Hiinast, Itaaliast või mujalt saabuvaid saadetisi endid viiruse tõttu kartma ei pea, kuna viirus ei peaks suure tõenäosusega teekonda Eestisse vastu. Ka Terviseamet on kinnitanud, et postipakid on viiruse osas ohutud, kuna koroonaviirus levib piisknakkusena ehk näiteks pakile aevastamisega sattunud viirust sisaldavad piisad kaotavad oma nakkusohtlikkuse tundidega.

„Meie mure on olnud pigem DPD enda inimeste kaitsmise osas, et viirus ei leviks inimeste kaudu. Seepärast on peatatud ka kogu meie tegevus piirkondades, mis on kuulutatud nakkusohtlikuks regiooniks. Näiteks Põhja-Itaalia mitmetes linnades me hetkel üldse ei tegutse ehk sealt pakke ei too ega sinna ka ei vii. Kui keegi tahab ohupiirkonda pakki saata, siis paraku me seda soovi hetkel täita ei saa,“ selgitas Kirss.

Kõik ettevõtte tööreisid ohupiirkondadesse on samuti peatatud ning inimesed, kes juba varem olid isegi puhkusereisil või on alles naasmas, peavad vähemalt kaks nädalat ehk viiruse peiteperioodi aja tegema tööd kodust ning ei tohi füüsiliselt osaleda koosolekutel ega kohtumistel. Lisaks on tööreise vähendatud ka mitte ohupiirkondadesse, vältimaks haigestumise riski.

DPD kullerid näomaske ei kanna, kuna Terviseameti hinnangul ei ole mask kaitsevahendina põhjendatud. Igapäevategevustes on kõige tõhusam kaitse siiski hügieeninõuete järgimine: usin ja põhjalik kätepesu ja hingamisteede hügieen ning lähikontakti vältimine haigustunnustega inimestega.

DPD tegevjuht lisas, et ka enne koroonaviirust on ettevõttes olnud juba aastaid paigas abinõud töötajate tervise tagamiseks. „Näiteks iga aasta on meie inimestele ettevõtte poolt tasuta gripivaktsiin, hoonetes on automaatsed desinfitseerimise punktid, juhendid hügieeni tagamiseks jne,“ märkis Kirss.