Dosaatorid paiknevad sisenemisel kärude alal ning väljumisel iseteeninduskassade juures. Maxima töötajatele nii kontoris kui ka kauplustes on käte ja pindade desinfitseerimisvahendid olnud kasutuses Terviseameti esimeste suuniste andmisest. Täiendavalt desinfitseeritakse kauplustes igapäevaselt kõik ostukorvid ja –kärud.

Maxima on suurim eraettevõte Eestis, kus töötab kokku ligi 3700 inimest ja meie kauplusi külastab iga päev tuhandeid kliente. MAXIMA Eesti personalijuhi Lea Kimberi sõnul on ettevõttel kohustus kaitsta oma töötajaid ja võimalusel ka oma kliente viirushaiguste leviku tõkestamisel.

Enamuses suurettevõtetes on olemas reeglid, mille järgi erinevates ohuolukordades käitutakse, nii ka Maximas. „Toimiv igapäevane hügieeninõuete täitmise protsess meie kauplustes ja tootmistes hoiab erinevate viiruste ja bakterite leviku kontrolli all. Koroona viiruse jõudmine Eestisse tähendas ka Maximale lisa hügieeninõuete kehtestamist ning lisa desinfitseerimisvahendite toomist kõikidesse meie tegevuskohtadesse – kontoris ja kauplustes ning logistikakeskuses köökidesse ja tualettidesse lisaks seebile ka desinfitseerimisvahendid, kauplustes pakume ka klientidele võimalust käte desinfitseerimiseks,“ selgitas Lea Kimber.

MAXIMA Eesti panustab oma töötajate tervisesse aastaringselt – kaupluste ja logistikakeskuse töötajatele ettevõtte poolt igapäevane värsketest toiduainetest valmistatud soe lõunasöök, kontoritöötajatele pidevalt kättesaadavad mesi, sidrun ja ingver. Lisaks iganädalane puuviljapäev kontoritöötajatele. .

Vastavalt WHO ja Terviseameti soovitustele on Maxima jätnud ära kõik välislähetused, et nii ennetavalt kaitsta oma töötajaid kokkupuutest võimalike viirusekandjatega.

Maxima Eesti jaekaubandusketti kuulub 84 kauplust, millest 58 on Maxima X kodukauplused, 21 Maxima XX supermarketid, 3 Maxima XXX hüpermarketit ning 2 Express-formaadi mugavuspoodi, lisaks Barbora kaubamärgi all toimiv Maxima e-pood. Jaekaubandusketti kuulub kaheksa kulinaariatsehhi ja logistikakeskus.

Maxima on Baltikumi suurim jaekaubandusettevõte. Maxima Eesti koosseisu kuulub 3700 töötajat. DDB Brand Capitali Baltimaade kaubamärkide uuringu kohaselt on Maxima parima hinna ja kvaliteedi suhtega ettevõte Eestis.