Võlakirjade intressimäär on 6,25% aastas.

Konservitehase rajamiseks pole kavas raha kaasata, märkis Kasela.

PRFoods juhatuse liikme Indrek Kasela sõnul on jaeinvestoritele suunatud emissioon osa 11 miljoni euro suurusest emissioonist, mille esimeses etapis emiteeriti tänavu jaanuaris institutsionaalsetele investoritele võlakirju koguväärtuses ligi 9,11 miljonit eurot.

“Soovime kõrvuti institutsionaalsete investoritega pakkuda investeerimisvõimalust ka kõikidele Eesti jaeinvestoritele, kel avaneb eeloleva nädala jooksul võimalus märkida kokku võlakirju kogumahus 1 890 400 eurot,” lausus Indrek Kasela. “Kaasatud vahendeid kasutame investeeringuteks kalakasvatustesse Soomes, Rootsis ja Eestis ning grupi varasemate kohustuste refinantseerimiseks.”

Ettevõtte kaalus ka aktsiaemissiooni, kuid siis oleks kontsentreerunud aktsiad väheste aktsionäride kätte, mistõttu viinuks see väljaostupakkumiseni, seletas Kasela, et miks aktsiaid ei emiteeritud ja eelistati kaasata raha võlakirjade väljalaske teel.

Tema sõnul on praegustel keerulistel börsiaegadel võlakirjad hea alternatiiv aktsiatele.

Emissiooni nõustaja Redgate Capital AS-i partneri Andrei Zaborski sõnul on viieaastase tähtajaga tagatud võlakirjad sobivaks instrumendiks ka väikeinvestorile. Eraisikust investorid saavad investeerimiskonto süsteemi kaudu kasutada ka intressi tulumaksukohustuse edasi lükkamise võimalust.

“Arvestades institutsionaalsetele investoritele suunatud emissiooni esimese etapi edukust ning Eesti jaeinvestorite kõrget huvi uute instrumentide vastu, loovad PRFoodsi tagatud võlakirjad – millesse on võimalik investeerida 101 eurose hinnaga - hea võimaluse just jaeinvestoritele oma portfelli mitmekesistamiseks. Eriti ajal, mil aktsiaturgude turbulents on kõrge, loovad võlakirjad võimaluse portfelli väärtuse hoidmiseks,” märkis Zaborski.

Avaliku pakkumise märkimisperiood lõppeb 16. märtsil kell 16. PRFoods on esitanud taotluse võlakirjade noteerimiseks Nasdaq Tallinna börsil Balti võlakirjade nimekirjas ning taotluse rahuldamise korral on eeldatav noteerimise ja kauplemisele võtmise eeldatav kuupäev on 23. märts.

PRFoodsi võlakirjaemissiooni maksimaalne koguväärtus on 11 miljonit eurot, võlakirjade intressimäär on 6,25% aastas ja lunastustähtaeg 22. jaanuar 2025. Intressimaksed toimuvad kaks korda aastas.