Elisa ja Tele 2 esindused on suletud

Elisa teatas esmaspäeval, et sulgeb koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ajutiselt alates 17. märtsist kõik esindused üle Eesti. Tele2 teatas pühapäeval, et Tele2 ajutiselt kõik oma esindused üle Eesti, et kaitsta töötajate ja klientide tervist.

Ettevõtted kutsuvad kliente üles pöörduma nende poole kodulehe ja infoteledoni kaudu.

„Mõneti võib see tekitada ebamugavust, kuid peame tänases hetkes oluliseks vähendada inimeste liikumist ja vajadust külastada keskust. Lisajõuna toome Elisa virtuaalsetesse kanalitesse klientide küsimustele vastama ka meie esinduste töötajad," sõnas Elisa erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu. „Kuniks keskused on lahti kasutavad töötajad Elisa esinduse ruume edaspidi kaugtööks, aidates vastata klientide küsimustele ja muredele." Esindused jäävad ajutiselt suletuks kuni olukorra normaliseerumiseni.

Telia jätkab tavapärases rütmis

Pühapäevase seisuga töötab enamus Telia esindusi tavpärases rütmis. Telia esinduste töötajad kasutavad kliendikontaktide vahel desinfitseerimisvahendeid, et viirusohuga seotud riske maandada.

Küll võib Telia seoses suurenenud viirusohuga oma esinduste tööaega vajadusel piirata või esindusi sulgeda. See on vajalik, et kaitsta nii oma töötajaid kui kliente võimaliku nakatumise eest. Esinduse mittetöötamisel soovitame teha Telia-suunalisi toiminguid meie veebipõhises iseteeninduses. Seadmete soetamisel on abiks Telia e-pood.

Telia tehnikud täidavad samuti täiendavaid hügieeninõudeid. Enne visiiti tuleks teada anda, ega klient ei ole haige või koduses karantiinis. Sellistel juhtudel on tehnikutel kohustus visiidist keelduda. Kriisiolukorra eskaleerudes võib Telia piirata oma tehnikute kliendivisiite.

Toidukauplused lühendavad lahtiolekuaegu

Esmaspäeval teatasid Maxima ja Comarket, et lühendavad lahtioleku aegu. Maxima kauplused on avatud 9-21. Comarket on otsustanud kauplused sulgeda iga päev kell 20, avamisajad jäävad seni samaks.

Teisipäeval teatas poodide lahtiolekuaja lühendamisest ka Rimi, kauplused on avatud kell 10-21. Kõik kauplused on lahtiolekuaegade lühendamist põhjendanud sellega, et jääks rohkem aega poe riiulite täitmisele ja pindade desinfitseerimisele.

Tavapäraselt on avatud Prisma kauplused. Näiteks ööpäevaringselt avatud Prisma kaupluste puhul tõi Prisma tegevdirektori kt Teemu Kilpiä välja selle, et siis on võimalik inimestel käia poes ka sellisel kellaajal, kui inimesi ja kokkupuuteid on vähem.

Tavapäraselt on avatud ka Selveri kauplused, põhjuseks tuuakse kliendivoolu maksimaalne hajutamine ajas. "Mida lühemaks muutub kaupluse lahtiolekuaeg, seda rohkem inimesi korraga poes viibib. Meie põhieesmärk on tagada inimeste ohutus ja kauba saadavus. Hajutatud poekülastused ja üksi poeskäigud, iseteenindust kasutades on praegu parimad meetmed," ütles AS Selver juhatuse liige Kristi Lomp.

ERGO ja PZU kindlustused sulgevad esindused

16. märtsist sulgeb Ergo kindlustus kõik oma üle Eesti paiknevad müügiesindused, mis jäävad esialgu kinni kuni märtsikuu lõpuni. Sama teatas PZU kindlustus, kes palub klientidel pöörduda enda poole elektrooniliste kanalite kaudu.

Samuti kutsub ERGO üles kõiki oma kliente kasutama elektroonilisi kanaleid. Kõik vajalikud kindlustustoimingud saab teha mugavalt kodulehel ja iseteeninduses. Lepingute kohta tekkivate küsimuste puhul tasub ühendust võtta oma halduriga.

Vapiano sulges söögikohad

Vapiano Eesti andis esmaspäeva hommikul oma klientidele teada, et alates pühapäevast, 15. märtsist on kõik restoranid koroonaviiruse tõkestamiseks suletud. Ka lõpetab ettevõte toidu müügi läbi kullerteenuse. Eilseks kogunenud toidu annetas restoran Toidupangale.

Eesti õigusbüroo sulges esindused

Eesti Õigusbüroo ja õigusabiplatvormi HUGO.legal ühine juhatus otsustas esmaspäevasel kriisikoosolekul sulgeda kõik 15 kontorit üle Eesti eesmärgiga kaitsta juriste ning õigusabi vajajaid võimaliku viiruse eest. Kõik planeeritud kohtumised juristiga asendatakse videosilla teel nõustamisega, arvuti ning nutitelefoni puudumisel saab õigusabi ka telefoni teel. Esialgu on kontorid suletud nädal aega alates esmaspäevast, kuid vastavalt olukorrale ning lisandunud infole võivad kontorid suletuks jääda ka kauemaks.

Eesti Õigusbüroo abistab ühes kalendrikuus õigusabiga keskmiselt 1900 inimest, neist 900 käivad kontorites juristiga kohtumas, ülejäänud 1000 suhtlevad juristiga telefoni või e-maili teel. Eesti Õigusbüroos nõustavad inimesi 45 juristi 15 nõustamiskohas üle Eesti.

Eesti Õigusbüroo juhatuse liige Erki Pisuke kinnitas, et videosilla kasutamine on inimeste jaoks võimalikult lihtsaks tehtud - jurist saadab kliendile videosilla lingi e-maili teel ning kliendil tuleb juristiga videokõne alustamiseks vaid lingile vajutada. Lisaks videosillale on kliendil võimalik õigusabi saada ka telefoni või e-maili teel juristiga suheldes.