Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ning kaupmeeste liit saatsid kõikidele jaekaubandusettevõtetele juhised ja abimaterjalid klientide täiendavaks teavitamiseks, et piirata viiruse levikut ning hoida inimeste tervist.

Eelkõige on materjalid mõeldud klientide teavitamiseks läbi siseraadio, plakatite, kleebiste ja infomaterjalide nii e-kanalites kui kauplustes kohapealt. Paljudes siseraadiotes on täna soovitusi juba ette mängitud.

Lihtsad poeskäigu reeglid, mis kaitsevad sind ja teisi: 1) väldi haigena poe külastamist, 2) ära muretse, kaupa jagub kõigile, 3) desinfitseeri või pese käsi enne ja pärast poeskäiku, 4) mõtle eelnevalt ostud läbi, et poeskäik kulgeks kiiresti, 5) hoia vähemalt meetrist vahemaad teiste külastajate ja kaupluse töötajatega, 6) külasta poodi üksi, ära võta lapsi kaasa.

"Viiruse leviku peatamiseks soovitame klientidel käia poes sihtotstarbeliselt. Esmatarbe- ja toidukaupade erakordselt suur varumine mitmeks nädalaks ei ole vajalik," sõnas kaupmeeste liidu juht Nele Peil.

MKMi siseturu asekantsler Kristi Talvingu sõnul on poodides kaupa piisavalt ja ostupaanikaks põhjust pole. "Olen aktiivselt suhelnud ettevõtjatega ning kuigi neil on keerulised ajad, siis kaupa ladudes jätkub ning kauba juurdevedu pole peatunud," ütles Talving.