„Praegune olukord, kus osad kauplused on otsustanud lahtiolekuaegu lühendada ja teised mitte, tekitab ostjates segadust,“ põhjendas Pütsepp lisades, et niipea kui peaks viiruse puhang veelgi kiirenema võiks sulgeda kõik kauplused peale toidupoodide ja apteekide.

Kaubanduskeskuste ja kaupluste lahtioleku aegade lühendamine aitab Pütsepa sõnul minimaliseerida viiruse levikut, kuna see võimaldaks piisava põhjalikkusega tegeleda tavapärasest põhjalikuma müügipindade puhastamise ja desinfitseerimisega.

„See annaks ka võimaluse täita kaubariiuleid vältides kontakti klientidega ja paremini kaitsta nii kaupluse töötajate kui klientide tervist,“ rääkis Pütsepp soovitades klientidel otsekontakti minimaliseerimiseks eelistada ostude eest tasumisel pangakaarte ja viipemakseid sularahale.

Lisaks kutsuvad kaubandustöötajad oma tööandjaid üles suhtuma oma töötajatesse hoolivalt ning mitte lõppetama töölepinguid kergekäeliselt. „Teadmatust ja mure tuleviku osas on praegu töötajate seas palju ning üks suuremaid hirme on seotud töölepinguseaduse § 37 kasutamisega, mis võimaldab töötaja alampalgale viia.