Viimsis saavad eelistatult koroonaviiruse analüüsi anda need patsiendid, kes on eelnevalt perearsti käest saanud saatekirja. Perearstilt saatekirja saanud patsiendiga võetakse proovi võtmiseks ühendust. Kui mingil põhjusel ei ole ühendust võetud, siis saab helistada Viimsi valla koroonaviiruse infotelefonile 605 9010 või 5850 2328, kõnele vastab meditsiinitöötaja. Haigestunud patsientide tasuta testimine toimub kehtivaid ohutusnõudeid rakendades patsiendi kodus. Testid saadetakse Synlabi laborisse analüüsimiseks. Koduvisiidil hinnatakse ka patsiendi hospitaliseerimise vajadust. Nõustamine toimub kõikidel päevadel (sh puhkepäevadel) kell 8.00-20.00.

Teenindatakse ka neid patsiente, kes pole mingil põhjusel perearsti käest saatekirja saanud, kuid kellel on ilmnenud selged haigussümptomid nagu köha, palavik ja hingamisraskused. Kõnedele vastavad kvalifitseeritud meditsiiniõed, kes oskavad hinnata terviseseisundit ja koroonaviiruse testimise vajalikkust.

„Meil on hea meel, et koostöös Fertilitas ASiga saame sellel keerulisel ajal viimsilasi toetada. Usun, et teenuse avamine ja igapäevane meditsiinitöötajate brigaadi valmisolek võimaldab elanikel kiiremini oma küsimustele vastused saada ja seeläbi turvatunnet suurendada,“ ütles Viimsi vallavanem Illar Lemetti.

Viimsi abivallavanem Annika Vaikla usub, et kavandatud meetmetega aitame koroonaviiruse levikut tõkestada ja juba haigestunud elanikud saavad olla kodusel režiimil, et mitte pahaaimamatult nakatada oma lähikondseid.

„Tunnustan Viimsi vallavalitsust viimsilaste heaolu tagamiseks täiendavate sammude astumise eest. Koos saame panustada kogukonna hüvangusse ja hoida viiruse levikut kontrolli all nii kaua kui võimalik. Sellega soovime ennetada olukorda, kus lühikese ajaga tekib tervishoiusüsteemile intensiivne surve toime tulla suure hulga raskete haigetega,“ ütles AS Fertilitase juhataja Ivo Saarma.

Koroonaviiruse testimiseks olulised sammud:

  1. Haigusnähtude korral helista esmajärjekorras perearstile, kes väljastab vajadusel saatekirja.
  2. Kui perearstilt on saatekiri saadud, siis võetakse proovi võtmiseks ühendust. Kui mingil põhjusel ei ole ühendust võetud, siis palume helistada Viimsi valla koroonaviiruse infotelefonile 605 9010 või 5850 2328, kõnele vastab meditsiinitöötaja.
  3. Kui testi tulemus on positiivne, siis patsienti teavitatakse.