Õliühingu teatel ei tohiks valitsus praeguses olukorras aktiisilangetuse järel kütusele piirhinda kehetseda, vaid peaks müüjad kolmeks kuuks biolisandi segamiskohustusest vabastama, vahendab ERR.

Kütusemüüjate hinnagul on viimastel nädalatel Euroopa Liidust just Eestis hinnad kõige kiiremini langenud. Ilma maksude ja veokuludeta on Eesti kütusehind teiste riikidega võrdne. Kuid eelkõige ei saa täna hindu langetada eriolukorra tõttu.

"Nüüd, kus koroonaviius on pannud inimesed karantiini, on kütuse müügimahud langenud ca 30-40 protsenti, mistõttu olemegi täna seisus, kus me kütuse käibe pealt ei suuda ära katta neid kulusid, mis meil täna peal on. Kui teised ettevõtted saavad töötajaid koondada, siis meie peame seadusest tulenevalt tagama elutähtsa teenuse osutajana kütuse müügi, kütuse tarne tanklatesse, ehk et meil mingusugust koondamisruumi ei ole," põhjendas hindade püsimist Alexela juhatuse liige Alan Vaht.

Rahandusminister kaalub erakorraliselt kütuste aktsiisi langetamist, kuid lubab samas kehtestada tanklates hinna ülempiiri, et müüjad tarbijatele tõepoolset odavamat kütust müüks.