Reinsalu kinnitas, et koostöö toimib Põhjala- ja Balti riikidega ning kontakt on olemas ka paljude teiste Euroopa riikide välisministritega. „Plaan on tekitada üle-Euroopaline võrgustik, kus on võimalik teha koostööd evakuatsioonide osas," sõnas ta.

„Täna peaks naasma Wris lennufirma lend Tenerifelt. Kuna selle puhul oli oht, et see lend jääb ära madala täituvuse tõttu, siis riik otsustas seda omalt poolt toetada. Inimeste omaosalus on 600 eurot selle reisi puhul," kinnitas ta.

Soome kaudu saavad eestlased koju

„Täna tekkis ka probleem sellega, et Finnair oli sisestanud rahvusvahelisse lennuohutuse süsteemi info, otsekui Soome pääseksid ainult Soome kodanikud. See on eksitav info, see parandatakse ning oleme saanud kinnituse, et Finnairiga on võimalik naasta," rääkis Reinsalu.

Soomega on Reinsalu sõnul olemas ühemõtteline kokkulepe, et nii nagu Eesti lubab Soome kodanikele kojunaasmise transiiti, siis seda lubab eestlastele ka Soome. „Kui Eesti inimene jõuab Soome Vantaa lennujaama, siis temalt eritõendeid ei küsita ja tal on võimalik liikuda sadamasse," kinnitas ta.

Ülevaade teistest ühendustest

Reinsalu sõnul on avatud lennud hetkeseisuga Ryanairi kaudu Berliin, Edinburgh, Frankfurt kaks korda päevas. Nordica teeb Hispaaniast Malagast erilennu, millele saab registreerida nende kodulehe kaudu.

„Kopenhageni osas on positiivne uudis, et lennud on lisatud süsteemi. Londonisse lendavad Ryanair ja Easyjet," lisas Reinsalu. Lisaks veel uue informatsiooni järgi SAS lennufirma süsteemis võimalus lennata Eestisse Stochkolmist.

Maltaga lõpetatakse Reinsalu sõnul regulaarlennud 21. märtsil. „Lennuühendus toimib veel Minskiga, Moskvaga tänase päeva seisuga lennuühendust ei toimi. Lisaks on tänase seisuga lendude peatamisest teatanud ka Turkish Airlines," rääkis ta.

„Meie soov on see, et me toimetame eestlased üle gloobuse Euroopa suunal ja siis vaatame edasi, kuidas on võimalik leida lahendusi nende tagasitoimetamiseks Eestisse," lõpetas Reinsalu.