Seoses liinilendude drastilise vähenemisega Euroopas on paljud eestimaalased jäänud või jäämas lõksu erinevatesse välisriikidesse. Hispaanias on kehtestatud hulk liikumispiirangud ja sealne valitsus on andnud korralduse hotellide ja teiste majutusasutuste sulgemiseks alates 24. märtsist. See paneb suured inimhulgad otsima võimalusi riigist lahkumiseks ning alles jäänud liinilendudele on keeruline pileteid saada. Lennuliiklus on lähiajal veelgi vähenemas.

Nordica ja Xfly kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ütles, ettevõte on ettevalmistamas uut evakuatsioonilendu Malagast. “Jälgme pidevalt erinevate Euroopa riikide poolt kehtestatavaid piiranguid ja saime Hispaania puhul aru, et seal läheb olukord paljude kaasmaalaste jaoks keeruliseks ning otsustasime koheselt reageerida. Töötame sisuliselt ööpäevaringselt ja suhtleme nii Eesti välisesinduste kui ka hädasolijatega otse. Meile on oluline, et info selliste lendude kohta leviks ja jõuaks inimesteni, sest praeguses kriisiolukorras oleks vastutustundetu pooltühja lennukiga kodu poole lennata,” lisas Uibo.

Erilend Malagasse on planeeritud väljuma Tallinnast teisipäeva hommikul kell 8:00. Lennuettevõte on teavitanud sellisest lennust ka Hispaania Suursaatkonda Tallinnas. Hispaania kodanikel ja Hispaanias elamisluba omavatel inimestel on võimalik osta lennupilet ka Tallinn – Malaga suunal.