TS Laevad juhatuse esimehe Jaak Kaabeli sõnul on eriolukorra tõttu vähenenud kõige enam sõiduautode arv. „Kui tavapäraselt moodustavad sõiduautod üle 70% kõikidest sõidukitest, siis eelmisel nädalal oli piirangute tõttu 90% vähem sõiduautosid kui kaks nädalat varem. Kaubaveod saavad eriolukorras küll jätkuda ja veokite osakaal sõidukite hulgas oli mõistagi tavapärasest suurem, kuid siiski langes oluliselt ka veokite-haagiste arv olles möödunud nädalal 42% väiksem kui tavapäraselt,“ märkis Jaak Kaabel.

Virtsu-Kuivastu liinil reisis eelmisel nädalal kokku 2685 inimest ja veeti üle 2654 sõidukit, mis on vastavalt 88% ja 76% vähem kui kaks nädalat varem. Rohuküla-Heltermaa liinil vähenes samal perioodil reisijate arv 81% ja sõidukite arv 66% ehk teenindati vastavalt 1286 inimest ja 1243 sõidukit. Sealjuures vähenes veokite arv Virtsu-Kuivastu liinil 51% ja Rohuküla-Heltermaa liinil 35%.

Tulenevalt eriolukorrast ja oluliselt vähenenud nõudlusest on kohalike omavalitsuste ettepanekul Maanteeamet koostöös TS Laevadega vähendanud reiside arvu mõlemal liinil. Virtsu-Kuivastu liinil on argipäeviti mõlemas suunas kolmteist ja Rohuküla-Heltermaa liinil kuus väljumist päevas.

„Meie laevapered ja kaldatöötajad annavad endast parima, et reisijate teenindamine ja kaubavedu kulgeks võimalikult sujuvalt ka eriolukorras. Loodame, et ühiselt pingutades suudame viiruse leviku peatada ning taastada tavapärase liikumise mandri ja suursaarte vahel juba õige pea,“ lisas Jaak Kaabel.

TS Laevad palub reisijatel tutvuda muudetud sõiduplaanidega praamid.ee veebilehel või mobiiliäppis ning jälgida, kas vastavalt eriolukorras kehtivale korrale on lubatud pääs parvlaevale.