Jaanuaris käis Hiiumaal India ettevõtte B. P. Sons Fun & Entertainment Pvt. Ltd üks omanikke ja tegevjuht Maneesh Verma.

Eelmisel nädalal Hiiu Lehele saadetud kirjas ütles Verma, et 2003. aastal asutatud ja kolmele eraomanikule kuuluv ettevõte rajas oma esimese, Dreamlandi nime kandva lõbustus- ja veepargi Lucknow linna, mis asub India suurimas, 223 miljoni elanikuga Uttar Pradeshi osariigis. Tegemist on India esimese siseveepargiga, mille kõrval suur hulk lõbustusatraktsioone, milliseid planeeritakse ka Hiiumaale.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse Lääne-Eesti investorkonsultant Sulev Alajõe ütles Hiiu Lehele, et Hiiumaale suurt investeeringut planeeriv ettevõte on registreeritud Indias. Euroopas aga ei ole neil veel ühtki teemaparki, samuti pole siin esindajat.

"Kuni positiivse investeerimisotsuseni esindan investori huve mina, edasi peaks positiivse stsenaariumi korral investor palkama planeeringu ja ehitusprojekti koostaja ning ehituse käivitades omanikujärelevalve teostaja. Paralleelselt asutatakse Eestis tütarettevõte, mille juht saab ametlikuks esindajaks," selgitas Alajõe.

Loe pikemalt Hiiu Lehest.