„Selleks, et meie klientide ja töötajate tervis oleks tagatud, oleme kõikides oma müügipunktides karmistanud hügieeninõudeid võrreldes tavapärasega veelgi,” sõnas R-Kioski tegevjuht Tiia Ilves. „R-Kioski väikepoed on olemas kui inimene soovib kiirelt osta näiteks paki piima, pätsi leiba, kerge eine või mõne ajakirjandusväljaande suurt kauplust külastamata.“

Üldise ohutuse tagamiseks on R-Kiosk kõikides oma poodides otsustanud:

- peatada lahtiste salatite müügi. Kõik saiakesed on eelpakendatud paberkottidesse.

- kõik töötajad kannavad toiduga kokku puutudes ühekordseid kindaid.

- söögiriistad on paigaldatud lettide taha.

- samuti on soovijatele lettide taga hulgipakendis olevad kohvitopsid ja kaaned. Enne hulgipakendist topsi või kaane ulatamist peab müüja oma käed desinfitseerima. Kaant topsile panna tohib ainult klient ise.

- arusaadavalt on peatatud kõik degustatsioonid.

- teenindajad hoiavad klientidega võimalusel distantsi.

- kõiki pindu nagu ukselingid, kohvimasina ümbrus, iseteeninduskassad ja makseterminalid desinfitseeritakse vähemalt iga 2 tunni tagant ja vajadusel isegi sagedamini.

Kõikides R-Kioskites on väljas Terviseameti käitumisjuhised klientidele. Lisaks on ettevõtte teinud eraldi infomaterjalid ja käitumisjuhised oma töötajatele.

Rotermanni R-Kioski juhataja Tanel Gabtšenko sõnul on kliendid, kes täna R-Kioskit külastavad ääretult tänulikud. „Meie juurest saab olulised tooted kätte ilma, et peaks minema suurde poodi, kus rahvast rohkem.” Poe juhatajal on hea meel ka selle üle, et inimesed järgivad väga hoolikalt Terviseameti nõuandeid. Tehakse kiire ost ja minnakse kauplusest ära. „Mul isiklikult hirmu pole. Desinfitseerin oma käsi ja samuti erinevaid pindu pidevalt. Lisaks oleme püüdnud leida ohutuse tagamiseks pisikesi võite. Näiteks hoiame R-Kioski ukse kogu aeg lahti, et inimesed ei peaks poodi sisenemiseks ust puudutama,” ütles Gabtšenko.