Reisikindlustuse kahjude arv tegi suure hüppe 13. märtsil, mil kehtestati eriolukord. Seni makstud ligi 100 000 eurole tuleb kindlasti lisa, sest väga suur osa kahjusid on menetlemisel ning avaldusi lisandub iga päev,“ ütles PZU kahjukäsitluse juht Urmas Saar. Kahjuteateid vaadatakse läbi juhtumipõhiselt ja kindlustushüvitise saamine sõltub sõlmitud kindlustuslepingust ja valitud kindlustuskaitsetest, teatas ettevõte.

PZU klientidest pole Eestisse saanud tagasi pöörduda ligi 20 inimest ning nende juhtumitega tegeleb ettevõte esmajärjekorras, et inimesed ei jääks pikaks ajaks välisriiki lõksu.

„On näha, et välismaa majutusasutused tõstavad hindu tavapärasest oluliselt kõrgemaks nende jaoks, kes pole saanud veel kodumaale naasta,“ lisas Saar.

PZU peamised hüvitised tulevad reisi ärajäämisest ning pagasi-, ravi- ja vastutuskindlustuse juhtumeid on äärmiselt vähe. Kahjuavalduste arv päevas on ületanud mitmel juhul 50 piiri.

Veebruaris maksis PZU klientidele üldse kokku 2,6 miljonit eurot kahjuhüvitisi, mida oli 0,5 miljoni euro võrra vähem kui aasta esimesel kuul. Kolmveerand PZU kahjudest tuli siis sõidukikindlustusest, kuid juba märtsi keskpaigast lisandus ohtralt koroonaviirusest Covid-19 põhjustatud kahjusid.