Kuni 1. maini on võimalus kõikidel huvilistel helistada raamatukoguhoidjale, kes lapsele mõnda vahvat lasteraamatut ette loeb. Ettevõtmise raames pakuvad raamatulugemisteenust 16 raamatukoguhoidjat.

Enne helistamist tuleks lapsega raamatukogu veebilehel välja valida huvipakkuv raamat. Helistamisel sõltub kõne hind telefonioperaatorist ja teenusepaketist, raamatukogu kõne eest tasu ei võta.

Raamatukogu palub kannatlikkust, kui liin on hõivatud. Sellisel juhul võib proovida helistada mõnele teisele raamatukoduhoidjale.

Kõne alguses palutakse raamatukoguhoidjaga kokku leppida kõne kestus, mis võiks olla maksimaalselt pool tundi, et ka teised toredast teenusest osa saaksid. Seejärel saab laps ettelugemist kuulata ning videokõne puhul näitab raamatukoguhoidja raamatust ka pilte. Samuti on võimalik, et laps harjutab lugemist hoopis raamatukoguhoidjale ette lugedes.

Kui raamat jääb põneva koha peal pooleli, on võimalik järgmine päev uuesti raamatukokku helistada ja jätkata sealt, kus raamat pooleli jäi!

Raamatukoguhoidjad ootavad kõnesid argipäevadel kell 10-16. Raamatukoguhoidjate kontaktandmed ja lähema info leiab siit.

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.