Peaminister Jüri Ratasele esitas küsimuse Kristen Michal, kes tundis muret meedikute ja teenindusettevõtete piisava kaitsevarustuse olemasolu üle. Michal tõi välja, et meedia kajastab haiglate suurt isikukaistevahendite vajadust ning samal ajal tahaksid Eesti ettevõtjad jaheneva majanduse tingimustes tegutseda, kuid seda võimalust praegu ei ole. Jüri Ratas selgitas praeguseid arenguid ja õhutas ettevõtlussektorit koostööle:

“Nüüd kõik Eesti ettevõtted — nagu te ütlete, seda ülekannet kuulatakse –, kes kuulavad seda ülekannet, kes suudavad toota isikukaitsevahendeid, siis ma palun, et võtke ühendust minuga, võtke ühendust Vabariigi Valitsuse liikmetega, Riigikogu liikmetega. Andke see info edasi. Me oleme Vabariigi Valitsuse tasemel leppinud kokku, et erasektor, kui soovib panustada, siis selle eest vastutab Vabariigi Valitsuse liige Kaimar Karu. Nii et võib ka temaga otse ühendust võtta. Nagu ma eile ütlesin, Riigikantselei minu ametikaaslased käisid Sillamäel, … oli üks selline ettevõte, kes FFP3 maske toodab, ja said sealt head uudised. Täna me otsustasime need Vabariigi Valitsuse komisjonis ära, et me teeme vastava tellimuse pooleks aastaks ja nendega lepingu.”

Vaata lähemalt videost!

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.