ABC Supermarkets juhatuse liige Andrus Põld ütles, et elementaarseid kaitsemeetmeid on järk-järgult rakendatud juba nädalaid.

„Oleme töötajatele võimaldanud kaitsevahendite, sealhulgas kaitsemaskide ja kinnaste kasutamise ning Terviseameti juhistest lähtuvalt teinud täiendavat teavitustööd hügieeninõuete osas. Lisaks oleme piiranud lahtiste toodete müüki ning asunud seda pakendama,“ ütles Põld.

Positiivsest küljest toob Põld välja asjaolu, et poekülastuste sagedus on langustrendis ja keskmine ostukorv on kasvanud - see tähendab, et inimesed käivad poes harvem ning just seda eesmärki üleriigiliste ettevaatusabinõudega saavutada tahetaksegi. Et külastatavust veelgi hajutada, korrigeerib ABC Supermarkets ka oma poodide lahtiolekuaegasid.

„Alates 30. märtsist oleme avatud kella 21-ni. See täiendav tund võimaldab veelgi hajutada klientide läbikäidavust päeva jooksul ning maandada inimkontakte,“ ütles Põld lisades, et eakad ja riskirühma kuuluvad kliendid võiksid poodi külastada pigem hommikutundidel ning ülejäänud kliendid ajastada poekülastuse pärastlõunale või õhtupoolikule.

„Kindlasti soovitame kasutada poodides olevaid desinfitseerimisvahendeid ning võimalusel ka iseteeninduskassasid ning viipemakseid. Kassatsoonidesse oleme paigaldamas kleebised, mis aitavad klientidel omavahel ohutut distantsi säilitada,“ lisas Põld.