Sotsiaalmeedias levivad mitmed fotod, mis näitavad tekkinud olukorda Sportlandi kaupluses Tartu Lõunakeskuses. Inimesed on hulkades poes, kahe meetri piirangust ei pea mitte keegi lugu. “Stanged olid segamini pööratud. Inimesed ootasid järjekorras, et jalatseid proovida. Suurt rabelemist poes ei olnud, inimesed olid rahulikud,” kirjeldas Kasulikule olukorda pealt näinud mööduja.

Lõunakeskuses töötav ja anonüümsust palunud naine oli väga ärritunud. “"Kuidas saab üks endast lugupidav ettevõte nii käituda? See olukord on debiilne,” sõnas ta ja lisas, et Sportlandis toimunu ajal olid teised kauplused keskuses tühjad. Sportlandi töötajatel näomaske ega muid kaitsevahendeid ei olnud.

Sportandi juht Are Altraja sõnul ei olnud nende eesmärk, et inimesed poodi jookseksid.

"Sportlandi -50% ei ole teema iseenesest, sama asi juhtus ka siis, kui liikusid kuulujutud alkoholimüügi piirangutest. Saame aru, et jube rumalalt kukkus välja ja me oleme sellele reageerinud. Me ei oodanud nii palju inimesi poodidesse, kampaania oli mõeldud eelkõige veebikampaaniana. Meie eesmärk ei ole viirust levitada,” kommenteeris ta tekkinud olukorda.

Altraja lisas, et vajadusel sulgevad nad homsest kõik kauplused.

PPA pressiesindaja Kerly Virk sõnas, et kolmapäeva õhtupoolikul sai politsei mitu murelikku teadet, et Eesti eripaigus on Sportlandi ootamatu soodustus toonud kauplustesse ühekorraga palju inimesi ja ohutut distantsi üksteisest ei hoita.

"Politsei käis mitmes poes kohapeal olukorda hindamas, müüjatele ja ostlejatele olukorda üle selgitamas. Ühtlasi võttis politsei selgituse saamiseks ühendust Sportlandi esindajaga, kes tõdes, et nad ei suutnud taolist olukorda ette näha ning sulgesid kauplused ennetamaks edasist inimeste koondumist nende poodidesse."

Kriisikomisjoni liige ja sotsiaalminister Tanel Kiik leidis, et säärane käitumine on vastutustundetu ning hoolimatu enda ja oma lähedaste tervise suhtes. "Koroonaviiruse pidurdamiseks tuleb igal inimesel mõista, et võitlus käib tervise ja elu nimel, kus tarbimishullusele pole kohta," sõnas ta.

"Alates tänasest kehtivates eriolukorra meetmetes on üheselt sätestatud, et avatuks jäävates poodides tohib liikuda kas üksi või kahekesi ning teistest inimestest tuleb hoida vähemalt kaks meetrit vahet," tuletas Kiik meelde.

Sotsiaalmeedias laialt levinud foto jõudis ootuspäraselt ka nende inimesteni, kes praegu oma tervisega riskides intensiivravipalatites tööd teevad. Intensiivravi hooldusõde Maila Maisväli valas oma tunded hingekraapivasse ühismeediapostitusse, mille Delfi avaldab täismahus.

PALUN ÖELGE MULLE ÜKS PÕHJUS, MIKS MA PEAN SELLISTE INIMESTE EEST HOOLITSEMA OMA TERVISEGA RISKIDES..... MA EI TEA,... MU SÕNAVARA ON RIKKALIK JA KIREV AGA SELLISTE KOHTA MUL SÕNU POLE.. KUI OLEKS MA EI RAATSIKS NENDE PEALE SEDA KASUTADA

Istun praegu töö juures garderoobis, vahetan riideid(kes ei tea, siis ûtlen, et tòötan intensiivravi osakonnas). Istun ja olen iga hetk valmis nutma hakkama. Ma olen koik oma tunded maha syrunud, suure nukruse, et ma ei saa kohtuda oma maailmanabadega. Olen hoidnud ennast , oma peret, kaaskodanike.. Ja nutta ma ei taha sellepärast, et igatsen oma kalleid. Ma tahan nutta nende pärast, kes sülitavad mulle, mu kolleegidele, kõigile lihtsalt näkku. Ja seda sõna otseses mõttes. Ma olen väga solvunud, ma olen vãga vihane.😡😡😡😡😡😡 Mul on nii piinlik. . Miks ma peaks tahtma, homme , ûlehomme ja teistel päevadel veel oma töökohale tööle minna.... Ma ei tea, kas tahan... ma ei taha,ja teie inimesed siin pildil ja teie Sportland olete selles süüdi.