Sportland alustas kolmapäeval e-poes ja kauplustes 50-protsendilist sooduskampaaniat, mis lõppes sellega, et paljud inimesed suundusid kauplusesse soodsat kaupa ostma.

Sportandi juht Are Altraja kinnitas kolmapäeva õhtul, et nende eesmärk ei olnud, et inimesed poodi jookseksid.

"Saame aru, et jube rumalalt kukkus välja ja me oleme sellele reageerinud. Me ei oodanud nii palju inimesi poodidesse, kampaania oli mõeldud eelkõige veebikampaaniana. Meie eesmärk ei ole viirust levitada," kommenteeris ta tekkinud olukorda.

Samuti kinnitas Altraja, et alates neljapäevast on kõik kauplused suletud, avatuks jääb e-pood.

Sportland vabandab

Ettevõte avaldas poodides tekkinud olukorra kohta ka sotsiaalmeedias vabanduse.

„Sport ja sportlikkus on tervise tõeline SÜDA. Sportland on alati hoolinud ja seisnud hea eestlaste tervise ja sportlikkuse eest. Meie äriline tegevus on vaid üks osa sellest, me (oleme ja) toetame Eesti sporti, sportlasi, sportlikke inimesi edasi.

Me vabandame siiralt eilse pärast. Teadmiseks, meie füüsilised kauplused on tänasest suletud, me hindame kõrgelt ja austame Eesti Vabariigi Valitsuse pingutusi ja mõistame, et need on antud olukorras hädavajalikud. Võtame vastutuse ja sulgesime füüsilised kauplused seniks, kuni tuleb ametlik otsus/võimalus need tavatingimustes uuesti avada.

Seniks palun hoia oma tervist, ole sportlik ja PÜSI KODUS."

Valitsus noomib

Peaminister noomis valitsuse keskpäevasel pressikonverentsil ettevõtjaid, et praegune aeg pole õige allahindlusteks.

„Kutsun kõiki üles võitlema selle viiruse vastu, samuti ka erinevaid ettevõtteid ja poode, et täna pole õige hetk allahindlusteks. Te ju kutsute ise inimesi nii kauplustesse. Politsei hakkab seda kontrollima ja riik ka karistab, kui meie tähelepanekuid ei järgita. Aga meil on ka oma vastutus," ütles Ratas.