„Mind kutsuti üles, öeldi, et sinu leping sai nüüd läbi, nägemist! Ma ütlesin, okei, mis siis ikka teha,” rääkis esmaspäeval Cargobusist päevapealt minna lastud müügi- ja kliendihaldur Kaarel (nimi muudetud, isik toimetusele teada – S. L.), kes kutsuti ettevõttesse tööle eelmisel sügisel. Kuigi tal oli tähtajaline leping, öeldi see üles ennetähtaegselt.

Kuigi oma töölepingu ülesütlemisse suhtub mees rahulikult, sai ta sama päeva jooksul teada, et päevapealt on vallandatud ka tema samas ettevõttes töötanud naine ja poeg – üks oli ekspediitor ja teine laotööline –, kes olid veel neljakuulisel katseajal. Neidki oli ettevõte ise sinna tööle kutsunud.

„Nad mõlemad pandi ühe laua taha, otsiti kuskilt välja mingid paberid, kästi alla kirjutada ja öeldi, et teie katseaeg ei ole lõppenud edukalt. See kõik toimus tunni ajaga,” kirjeldas mees. Tema sõnul mõtles Cargobus välja ka hoiatused, mille alusel tema naine ja poeg päevapealt vabaks lasti, et ei peaks neid koondama ja maksma neile ühe kuupalga suurust hüvitist.