Poode haldav firma teatas esmaspäeval töötajatele, et nad üritavad enda kauplusi avatuna hoida hoolimata peaminister Boris Johnsoni poolt välja kuulutatud erakorralistest meetmetest, mis nägid ette kõikide kaupluste sulgemist koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.

Firma juhtivtöötaja Chris Wootton kirjutas töötajatele, et kuna Sports Direct müüb spordikaupu, siis on ettevõtte poodidel tähtis roll kodanike tervise hoidmisel. Samuti kirjutas juht, et poe töötajad peaksid käima võtmetähtsusega inimeste alla, kes peavad kriisi ajal kindlasti tööl edasi käima.

Sama päeva õhtul pidi Wootton enda sõnumit selgitama. Mees teatas, et poed jäävad suletuks kuni valitsus annab loa need uuesti avada. Selgitus tuli pärast töötajate ja klientide karmi kriitikat - miks riskib pood enda töötajate ja avalikkuse tervisega?

“Poodide sulgemisest keeldumine näitab, et Sports Directi jaoks on raha olulisem kui inimelu. Palun saatke Mike Ashleyle (Briti miljardär, Sport Directi omanik - toim.) ainus võimalik sõnum millest ta aru saab. Tõotage, et te ei vii mitte kunagi oma raha tema poodidesse,” kirjutas Twitteris keskkonnaaktivist George Monbiot.

Teisipäeva hommikul kinnitas minister Michael Gove BBC-le, et Sports Direct küsis tõepoolest valitsuselt, kas nad võivad oma kauplused avatuks jätta. “Me tegime neile selgeks, et see oleks vale. Firma juhtkond sai sõnumist aru”.