Putin märkis telepöördumises, et kõik Venemaalt saadud intressi- ning dividendimaksed, mida liigutatakse riigist välja maksuparadiisidesse, tuleb korralikult maksustada. Putin ütles, et praegu on kaks kolmandikku sellest rahast tänu erinevatele maksude optimeerimise skeemidele reaalselt maksutatud vaid 2% suuruse maksuga. Samal ajal kui tavalised tööinimesed peavad oma tagasihoidlikelt sissetulekutelt tasuma 13% tulumaksu. „See on pehmelt öeldes ebaõiglane,“ lausus Putin.

Sestap tahabki Putin kõik välisarvetele suunatavad dividendid maksustada 15% tulumaksuga. Selleks tuleb osade riikidega muuta topeltmaksustamise vältimise lepinguid.

Putin andis valitsusele korralduse selle tööga tegeleda ning juhul, kui teised riigid sellega ei nõustu, siis lõpetab Venemaa ühepoolselt nendega sõlmitud lepingud. Alustatakse nendest riikidest, kuhu liigub suurem osa Venemaa päritolu raha.

Vähemalt miljoni rubla hoiustajad peavad intressidelt maksu tasuma
Lisaks kehtestatakse Venemaal ka enam kui miljoni rubla (11 722 eurot) suurustele hoiustele maks: nendele hoiustele makstavalt intressilt tuleb tasuda riigikassasse 13% tulumaksu.

Putin märkis, et kui paljudes teistes riikides on hoiuseintressid maksustatud, kuid Venemaal ei ole seda veel tehtud. Putin tõi välja, et see meede puudutab vaid 1% hoiustajatest.

Briti majandusleht Financial Times toob aga välja, et Putini pangahoiuste intresside maksustamine lööb valusalt pensionäre ning riigi keskklassi. Lisaks märgib majandusleht, et Putini otsus erineb teistest riikidest, kus pigem püütakse ettevõtteid ning eraisikuid majanduspakettidega toetada.
Financial Times kirjutab, et kuigi Putin kinnitab, et samm mõjutab vaid 1% hoiustajatest, siis näitab statistika, et selle aasta alguses oli 55,3% Venemaa pangadeposiitidest suuremad kui 1 miljon rubla.

BCS Global Marketsi analüütik Luis Saenz märkis, et maksustamine puudutab suurt osa hoiustajaid.
Samuti märgib ajaleht, et 13% tulumaks kehtestatakse vaatamaat sellele, et riigi eelarve on olnud kaks aastat ülelaekumises ning riigi rikkuse fondi väärtus on 150 miljardit dollarit ning välisreservide maht 570 miljardit dollarit.