MAXIMA Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase sõnul said esmased turvalisust ja kaitset võimaldavad meetmed nagu isiklik käte hügieen nii töötajatele kui ka klientidele, pindade puhastamise tihendamine ja 300 tavakassale plastikust vaheseinte ehitamine, ellu viidud viiruspuhangu esimestel päevadel ja nädalatel.

„Olukorra kiirel muutumisel oleme võtnud kasutusele lisameetmed, mis kaitsevad veelgi tõhusamalt meie enda töötajaid ja kliente võimaliku nakatumise eest – pikivahe märgistused nii kassades kui ka lettide juures, järjekordade monitoorimine ning kärude ja korvide desinfitseerimine iga kasutuskorra järel, on olulised turvalisust tõstvad tegevused,“ sõnas Edvinas Volkas.

Et tagada valitsuse kriisikomitee poolt seatud piiranguid on oluline järgida 2+2 nõuet kauplustes, mida tagab märgistuse olemasolu kauplustes. Lisaks monitoorivad Maxima töötajad ja turvaosakond kauplustes järjekordade pikkust, et vältida üle 4 inimese pikkuste järjekordade tekkimist kassades.

Maxima alustab sellel nädalal kauplustes korvide ja kärude desinfitseerimist iga kasutuskorra järel ja seetõttu on korvid ja kärud jagatud kahte ossa – puhtad ja kasutatud – palume kaupluse külastajatel jälgida poodides märgistusi.

Kindlasti kutsume üles inimesi kasutama enne käru või korvi võtmist desinfitseerima käed ja tegema sama kauplusest väljumisel.

Märtsikuus on Maxima kauplustes ja logistikakeskuses ellu viidud nii töötajate kui ka klientide turvalisust tõstvad erinevad meemed:

  • Puhastame kõiki pindasid kaks korda päevas - hommikul ja pärastlõunasel tipptunnil ja iseteeninduskassade alasid iga kahe tunni tagant
  • Oleme rakendanud igas kaupluses kontrolli- ja raporteerimissüsteemi, millega tagada kehtestatud hügieeni- ja sanitaarnõuete järgimine.
  • Kontrollime igahommikuselt kõikide kauplusetöötajate tervist, mõõtes nende kehatemperatuuri.
  • Kõikidele kassadele on paigaldatud kaitsesirmid ja kõik töötajad on saanud isiklikud desinfektsioonivahendipudelid.
  • Kõik ostjatega otseses kontaktis olevad töötajad kannavad kaitsemaske.
  • Oleme paigaldanud klientidele kõikide kaupluste sisenemis- ja väljumisalale desinfektsioonivahendid ja teavitused käte desinfitseerimise olulisusest
  • Kassade ette on paigaldatud kleeplintidest märgised, mis markeerivad soovituslikku distantsi ostjate vahel ja märgistused piirkondadesse, kus inimesed seisavad järjekordades – värske liha- ja kalaletid, kulinaaria, grilli- ja kondiitriletid.
  • Vähendasime kaupluste lahtiolekuaegasid kella 9-21 eesmärgiga vältida töötajate omavahelist kokkupuutumist vahetuste vahetumisel, iga vahetus töötab autonoomselt.
  • Oleme suunanud kõik kontoritöötajad kaugtööle
  • Pakendasime kõik kaalutooted, mida ei ole võimalik kodus pesta - näiteks erinevad pagaritooted, küpsised.
  • Logistikakeskuses on tõstetud turvanõudeid, lisaks piirangud mujalt saabunud kaubaautode juhtidele, kes ei tohi lao territooriumil väljuda oma autost.