Kuressaare haigla juhatuse liikmed Edward Laane ja Märt Kõlli ütlesid, et neile annetustest laekunud summa eest on juba ära tellitud kaks hingamisaparaati ja need on Eesti poole teele pandud. Nad ise loodavad, et aparaadid jõuavad juba sel nädalal Kuressaarde, kuid kõik oleneb, kui kiiresti tarnega läheb. "Praegu on see küsimärk, kui kiiresti tarned liiguvad," põhjendas Kõlli.

Ühe hingamisaparaadi maksumus on ca 17 000 eurot, sellele lisandub veel käibemaks. Annetatud summa eest on Kuressaare haigla soetanud veel ka isikukaitsevahendeid ja ravimeid. "Nüüd me finantseerime ka spetsiaalset desinfektsiooniteenust, mille me oleme sunnitud mandrilt tellima ja seal on ka päeva väärtus kuskil 1700 eurot," lisas Laane.

Kuressaare haigla juhatuse liikmete sõnul on annetajate hulgas olnud nii eraisikuid, FIE-sid, mittetulundusühinguid kui ka ettevõtteid. Haiglale annetuse teinud ettevõtjate hulgas on viimastel päevadel olnud näiteks Oilman OÜ, Ventfilter OÜ, OÜ Veskimeister, Helmex Teenused OÜ, MSC Eesti AS, Music Academy OÜ, jpt.

Haigla juhtkonna sõnul on väga paljud saarlased ja mandri-eestlased sel keerulisel ajal neile sel raskel ajal õla alla pannud, mistõttu nad avaldavad tänutäheks ka igapäevaselt nende inimeste nimesid, kellelt vahepealse ööpäevaga annetused on laekunud. Teadupärast on Saaremaa elaniku kohta kõige raskemalt koroonaviirusega pihta saanud maakond Eestis.

Kuidas Sina saad Kuressaare haiglat aidata?
Enda panuse saad anda helistades toetusliini numbrile:

5 € – 9000405

10 € – 9000410

50 € – 9000450


Palun oota kõne lõpuni, sest annetus laekub peale 10. sekundit.


Suurannetuse soovi korral, võta palun ühendust: haigla@saarehaigla.ee.


KES SOOVIB TOETADA ÜLEKANDEGA

Kuressaare Haigla SA arvelduskonto numbrid:


Swedbank AS - EE322200001120090627 või

SEB Pank AS - EE581010220017888014


Selgituseks: AITANSAAREMAAD