Paavel selgitas, et töötukassa hüvitab kuni 70 protsenti palgast või kuni 1000 eurot. Tööandja peab maksma vähemalt 150 eurot, aga kui otsustab maksta rohkem, võib tekkida olukord, kus töötaja saab koos töötukassa hüvitisega sisuliselt suuremat palka.

Paavel selgitas, et hüvitisi maksab töötukassa tingimustele vastavatele ettevõtele, kellel on inimesed töölepinguga palgal. Seega niinimetatud OÜtajad ja vaid ümbrikupalka teenivad inimesed hüvitust ei saa.

Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Sten-Andreas Ehrlich ütles tänasel valitsusasutuste pressikonverentsil, et praegu arutatakse muudatust, mille kohaselt võiksid töötud mingis ulatuses teha juhutöid.

„Tööturu seis on kiires muutumises, pigem halvemuse suunas. Selles kontekstis lisaks juba väljakuulutatud sammudele arutatakse kaht muudatust - esimene neist on, kas peaks võimaldama töötuse ajal tööampsude tegemist. St kas töötuna võib väikese sissetuleku piiri raames teha juhutöid," selgitas Ehrlich.

Samuti arutatakse Ehrlichi sõnul, kas valitsusel peaks olema võimalus pikendada töötushüvitise kestust kui see peaks kriisi käigus olema otstarbekas. „Otsust pole veel langetatud. Tõsisemad arutelud algavad järgmisel-ülejärgmisel nädalal," lisas ta.

Töötukassa juht Meelis Paavel lausus pressikonverentsil, et töötukassa on õige pea valmis vastu võtma avalduse töötasu hüvitiste väljamaksmiseks, kuid ei öelnud täpset kuupäeva.