Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul hakkas Tallinn täiendavate isikukaitsevahendite varude tellimisega tegelema juba märtsi algul, sellepärast on tellimus ka tänaseks kohale jõudnud. „Meie peamine eesmärk on tagada nii Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Tallinna Lastehaigla kui ka Tallinna Kiirabi kirurgiliste maskide varu vähemalt mai alguseni ehk praeguse seisuga välja kuulutatud eriolukorra lõpuni. Kindlasti saame vajadusel ka kaitsevahendite varu asutuste siseselt ümber jagada, kuid meie prioriteediks on haiglate ja sotsiaalvaldkonna töötajate varustatus,“ täpsustas Kõlvart. „Siinkohal täname oma koostööpartnerit ja tarnijat Decora ASi, kes suutis praegusel keerulisel ajal meie tellimuse kiiresti täita.“

Tellitud kirurgilisi maske jagatakse ka sotsiaaltöötajatele, MUPO ametnikele, Iru hooldekodule, Tallinna lastekodule, turva- ja tugikeskustele, sotsiaalkeskustele, sotsiaalmajadele ja Tallinna Hoolekandekeskusele. Lisaks jagab linn oma varudest allasutustele hädavajalikus mahus ka respiraatoreid, mille lisatellimus ei ole veel kohale jõudnud.

Linn on tellimas ka meditsiinilisi kaitsevisiire näo kaitseks, mis on mõeldud sotsiaalhoolekande töötajatele, koduhooldust tegevatele sotsiaaltöötajatele jt. Meditsiinilised kaitsevisiiride eeliseks on nende korduvkasutuse võimalus, kui neid korralikult desinfitseerida ja puhastada. Osa linna varem tellitud isikukaitsevahendeid, sh respiraatorid on Eestisse veel saabumata ning linn otsib võimalusi veel täiendavalt isikukaitsevahendite hankimiseks.

Allikas: Tallinn.ee

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.