Ettevõtte kaasasutaja Gerli Palgi sõnul aitab Gratitude Services inimesi, kes tervislikel või logistilistel põhjustel ei saa ise kalmistule minna, aga kelle jaoks on oluline meeles pidada lahkunud lähedasi ja hauaplatse hoida korras. “Me ei saa kellegi kaotusvalu ära võtta, küll aga saame aidata hoida kokku aega ning tagada kvaliteetset teenust.”

Teenust on võimalik mugavalt ja kiirelt tellida gratitudeservices.com veebilehelt. Kliendi poolt valitud ajal koristatakse hauaplats lehtedest, okastest, okstest, närtsinud taimedest, pügatakse muru, viiakse ära prügi (sh. vanad küünlad) ja kastetakse taimi.
Lisateenusena on võimalik tellida hauaplatsile hoolduse käigus lisatavaid potililli ja kalmuküünlaid.

Teenuse tellimiseks tuleb ettevõtte veebilehel sisestada lahkunud lähedase nimi ning valida teenus, mida soovitakse tellida. Kuni selle aasta 15. maini on hauaplatsi suurusest sõltumata hooldusteenuse hind kõigile tellijatele 25 eurot. Kalmistute nimekiri, mida teenindatakse, on leitav SIIN.

Inimestele, kes soovivad oma teenust pakkuda, on sellest nädalast kättesaadav GratitudeServices Deliverer rakendus, mida saab alla laadida esialgu Google Play keskkonnas kui ka peagi App Store's. Rakendus edastab teenuseosutajale tellimuse koos hauaplatsi täpse asukohaga ning võimaldab tellija jaoks jäädvustada ning edastada fotosid enne ja pärast teenuse osutamist.

Ettevõte alustas tegevust 2019. aasta sügisel kalmistutele küünalde saatmise teenusega.