Koroonaviiruse tõttu langes märtsis Stockmanni klientide arv, mida veebipoe kasutajate kasv pole suutnud kompenseerida, teatas ettevõte.

Ettevõtte nõukogu märkis, et Stockmanni äri on elujõuline ja selle saab taastada, mistõttu otsustati restruktureerimise kasuks.

Stockmanni tegevjuht Jari Latvanen ütles, et ettevõte on töötanud äritulemuste parandamise nimel, kuid koroonaviirus on sundinud otsima uusi variante edasiliikumiseks.

Saneerimisest on tänaseks teatanud ka kaubanduskeskuse T1 omanikfirma ning rõivatööstus Baltika.

Eestit ei puuduta

Antud otsus ei puuduta Stockmanni tütarettevõtteid, milleks on kaubamajad Eestis ja Lätis ning Lindex. Tallinna Stockmanni kaubamaja jätkab tavapäraselt oma igapäevast tööd.

Stockmann Oyj Abp otsus esitada avaldus saneerimismenetluse algatamiseks ei mõjuta Stockmanni Tallinna kaubamaja.

"Stockmanni Oyj Abp otsus esitada avaldus saneerimismenetluse algatamiseks ei mõjuta meie igapäevast äritegevust. Eesti tütarettevõtte toimib iseseisvalt ning Tallinna kaubamaja jätkab oma igapäevaste toimetustega tavapäraselt. Me teenindame kliente ja meie kaubamaja on avatud nagu oleme sellest varasemalt teavitatud," ütles Stockmann Tallinna tegevdirektor Marge Türner.

"Koroona epideemia on mõjutanud olulisel määral meie tegevusvaldkonda ja ka meid ettevõttena, kahtlemata on kõigil rasked ajad. Me oleme hiljuti tihendanud koostööd Bolt Foodiga, et antud eriolukorras oma klientidele toidukaupu turvalisel ja mugaval moel pakkuda. Oleme töötamas paari uue võimaluse nimel ja me jätkame kõikide initsiatiivide panustamisesse endisel moel. Teenindame oma kliente võimalikul parimal moel nii antud hetkel kui ka tulevikus", lisas Türner.