“Võid saada näiteks peediseemned, mille ümber mingi imelik roosa kiht. Need seemned on võetud keemiliselt töödeldud taimedelt ja enne pakki panekut on neid ka veel eraldi keemiliselt töödeldud,” kirjeldab maheseemned.ee esindaja Kadri Tulev.

Roosad seemned pole muidugi ainukesed, millest tuleks eemale hoida. Erksavärvilised seemned annavad märku sellest, et neid on keemiliselt töödeldud. Seemned kaetakse värvainete ja taimekaitsevahenditega - herbitsiidide ja fungitsiidide ning kasvuregulaatoritega.

“Igal aastal ikka leiame kahtlaseid partiisid, neid siis keelame turustada,” selgitab Põllumajandusameti mahepõllumajanduse ja seemne osakonna nõunik Piia Puusepp.

Eriolukorras tahaks muidugi seemned tellida kiiresti ja odavalt Internetist otse pakiautomaati, aga ka siin peab olema ettevaatlik.

“Eks Internetist tellimine on veidi ohtlikum,” lisab Puusepp, sest seadus ei käsi e-kaubamajadel kogu infot paki juurde kuvada.

Millist peenikest kirja seemnepakilt otsida ja milline seemnepakk kindlasti poodi jätta, näeb juba täna kell 20:00 TV3 “Laseris”.