Võiks ju eeldada, et nii kui üksi oled ja enam teistega arvestama ei pea, hakkad sööma ainult erinevatest poolfabrikaatidest valmivat mitte just kõige tervislikumat toitu. Tavaliselt see ongi nii olnud, kuid sel korral otsustasin, et pigem proovin korralikult süüa teha. Mõeldud, tehtud!

Retsept ei pea tulema tingimata toiduretseptide leheküljelt.
Terve maailmaavarus on täis erinevaid retsepte, kuid kui meie eksperiment näeb ette, et käime terve aasta ainult Prisma poodides, siis ei suutnud ma endale kuidagi maha müüa ideed, et peaksin vaatama retsepte mujalt kui Prisma Peremarketite kodulehelt. Pean tunnistama, et varasemas, nii-öelda Prisma-eelses elus, pole ma vist kunagi toidupoe kodulehelt ühtegi retsepti vaadanud ega ka kasutanud. Meelsus on olnud pigem selline, et kauplused tegelegu kokkamiseks vajaliku müümisega ja retseptid tulgu ikka spetsialiseerunud lehtedelt. Umbes sama, et ma ei lähe ju autorehve vahetama kingsepa juurde, eks? Olen ilmselt varemgi pidanud endale oma (varasemate) põhimõtete pärast tuhka pähe raputama ja nii ka nüüd. Retseptid EI PEA tulema tingimata „toiduretseptide leheküljelt”. Vastupidi – väga palju mõnusam on neid võtta just kaupluse enda lehelt. Miks?

Vorstisupp sai selline, nagu meestele meeldib.

Põhjuseid, nagu siin elus ikka, mitu. Mina toon välja endale kõige olulisemad. Suurim põhjus toiduvalmistamiseks kaupluse retseptikogu järgi on see, et vähemalt Prisma retseptide (teiste kohta ei tea) komponendid saad lisada ühe klikiga ka ostukorvi. Ostukorvi aga omakorda, nagu ilmselt kõik eestlased tänaseks teavad, tellida e-Prismast kas koju või siis kaupluse ette. Teine variant on telefoniäpi, kuhu samuti retsept ja vajalikud esemed on salvestatud, abiga kaupluses lihtsalt interaktiivset ostunimekirja kasutades kiiresti vajalik korvi kuhjata. Ehk siis põhjus number üks – ülim mugavus.

Prisma retsepti komponendid saad lisada ühe klikiga ostukorvi.
Teine, hoopis proosalisem põhjus on see, et vähemalt need toidud, mida ma nüüd viimased päevad söönud olen, on pagana head. Kuna teen süüa ainult endale (ehk siis väikeseid sööjaid ei ole), saan teha toitusid, mis on vürtsikad. Nii tegingi ühel päeval vürtsikaid broileripihve ja teisel päeval tex-mex-vorstisuppi. Oma suures kavaluses valisin enam-vähem sellised toidud, kus saab võimalikult palju asju ära kasutada, et mitte raisata, ning nii saingi kotlettide kõrvale süüa veits kartulit ja pisut salatilaadset toodet, mis baseerus maisil, ning vürtsitada suppi natuke teravamaks kotlettidest üle jäänud tšilliga. Kõht oli täis, kogused suured, tuju hea ja töö lendas.

Julgustaksin kindlasti kõiki, kes on minusugused skeptikud, oma maailma veidike laiendama: toidupoe retseptide leht on just see koht, kust tuleks retsepte vaadata. Ja kõigile neile, kes seda ammu teevad: levitage usku ja proovige suunata ka tuttavaid seda tegema. Oleks keegi mulle sellest varem rääkinud, oleksin ilmselt isegi oma elu pisut targemini elanud.

Ma nüüd teen tööd edasi!

Jaga
Kommentaarid