Läbi aegade saadab minu meelest moodsa aja lihavõtteid kaks temaatikat – pidev arutelu, kuidas ja millega kõige parem on mune värvida, mis on puhas maitse asi ning (asjatu) muretsemine, kas valgeid mune kauplustes on ikka piisavalt.

Olles nii-öelda maalaps, oli meie lapsepõlves munade värvimiseks tegelikult ainult mõned variandid. Värvimiseks olid kasutada sibulakoored, tangud ning loomulikult ka tavalised toiduvärvid. Siiski üpris lihtsad lahendused ja ei midagi võrreldavat sellega, mis tänapäeval poest on saada: alustades paljudest erinevates värvidest ning lõpetades erinevate munadele mõeldud kleepsudega. Valik võttis eile poes olles silme eest isegi natukene kirjuks.

Teine teema on see, et kas ikka valgeid mune kõigile värvimiseks jätkub. Justkui meenub, et mingil hetkel mõned aastad tagasi oli vist suisa olukord, kus valged munad olidki päris reaalselt poest täiesti otsas ja seda saatis üleriigiline paanika või vähemalt elav arutelu. Seda muret ei tohiks vähemalt Prisma külastajatel küll olla, sest minu meelest oli nende Sõbra Prismas varutud mune vähemalt poolele, kui mitte tervele Eestile.

Traditsioonidest rääkides: kindlasti veedame lihavõtted ning värvime mune kogu kambaga koos – mu õde, tema laps, meie. Laste vanaema, kes hoiab aus traditsioone, viib lastele kindlasti läbi ka mõned ägedad vanakooli mängud nagu näiteks munade veeretamine ja usutavasti peidab ikka mõned šokolaadimunad ka kusagile õue peale.

Teie värvitud munadest tahaks kindlasti aga pilte ka näha. Pange neid meie Facebooki lehele, teeme ühe väikses võistluse. Isegi auhinna suudaksime välja mõelda – näiteks üks Kinder šokolaadimunade „kuuspakk“. Mõnus temaatiline :)

Veel tahaks soovida häid pühi ja mõnusat tegutsemist, ja kindlasti ennekõike koos perega!

Jaga
Kommentaarid