Bezose vara kasvas tänu Amazoni aktsia hinnatõusule. Eile kerkis Amazoni aktsia hind 5,3% ning Amazoni aktsia hind kerkis rekordilise 2238 dollarini.

Bezosele kuulub 11,2% Amazoni aktsiapakist ning hinnatõus kergitas tema vara väärtust järsult ehk 6,5 miljardi dollari võrra kokku 138 miljardi dollarini.

Lahutusega ettevõttest osa endale saanud Bezose endise abikaasa MacKenzie vara väärtus kasvas 2,2 miljardi dollari võrra 44,8 miljardi dollarini.

Amazoni aktsia hind on vaatamata kriisile aasta algusest kerkinud 20%, sest nõudlus veebikaubanduse järele on järsult kerkinud.

Nagu kirjutab Bloomberg ostavad ameeriklased veebis ka tualettpaberit ning esmatarbekaupu. Nõudluse kasvuga toimetulekuks teatas Amazon 100 000 uue töötaja palkamiseks. Samas on ettevõtte töötajad olnud rahulolematud ning kurtnud, et neil ei ole isikukaitsevahendeid ning neil ei ole võimalik tööl kolleegidega distantsi hoida.

Töötajate töötingimuste ning kohtlemisega ei ole ettevõttes eriti head lood. Märtsis tekitas hämmastust teade, et Amazon on asunud koguma annetusi, et tagada oma lepingulistele töötajatele palk ka haiguspäevade ajal.