Audi Ungari tehas on töö taastanud ühel tootmisliinil, kus töö käib ühes vahetuses. Bloombergi andmetel peaks teine liin tööle hakkama sel nädalal.

Bloombergi analüütik Michael Dean märgib, et autotootjad seisavad silmitsi koroonaviiruse tõttu vähenenud nõudlusega. Dema hinnangul võivad selle aasta müügid Euroopas väheneda kolme miljoni auto võrra ning autofirmad jääda ilma 60 miljardit eurost.

Karantiinis töötavad nii riigid kui ettevõtted välja erinevaid strateegiaid, kuid kõik majanduse normaalsetesse rööbastesse pööramise katsed saavad olla järk-järgulised ning lõppeda tulemusteta, kuid haigestumised suurenevad.

Täna arutab Saksamaa kantsler Angela Merkel liidumaade esindajatega võimalikke liikumispiirangute leevendamist. Nendest läbirääkimistest sõltub ka näiteks selliste autotootmise hiidude nagu Daimler ja BMW tootmise taastamine.

Bloomberg märgib, et Euroopa tööstusettevõtete tootmise taastamine ei saa olema kerge, sest tarneketid puudutavad erinevaid regioone ning transpordipiirangud säilivad.
Prantsuse autotootja Renault taastas osaliselt tootmise Portugalis ning ettevõte plaanib tootmise taastada ka Rumeenias. Venemaal hakkas ettevõte tootmist taastama 13.aprillil.
Hyundai on taas tootma hakanud Tšehhis.