Benu Apteegi frantsiisijuhi, proviisor Kaidi Kelti sõnul on apteekides soovijatele kaitsemaskid olemas ja müüdavate maskide arvu ostja kohta ei piirata. “Oleme saanud apteekidest tagasisidet, et klientidel on tekkinud arusaam, et maske ei ole. Praegu võime aga kõigile kinnitada, et maske jagub ja lähinädalatel on saabumas veel lisa,” selgitas Kelt.

Benu apteekidesse müügile jõudnud kaitsemaskid on Terviseamet kandnud meditsiiniseadmete ja abivahendite andmekogusse. Maskid suudavad filtreerida vähemalt 98% õhust leitavatest osakestest​ ja need on mõeldud ühekordseks kasutamiseks. “Kliendid saavad valida erineva kaitsevõimega maskide vahel. Lisaks uutele maskidele on apteegis müügil ka madalama kaitsetasemega maskid, mis ei sobi küll kasutamiseks meditsiinisektoris, ent tavainimestele avalikes kohtades, kus otsest lähikokkupuudet nakatunuga ei ole, pakub mask kaitset,” selgitas Kelt.

Kelt rõhutab, et kaitsemaskide kasutamisel on oluline hoolikalt järgida kasutusjuhendit, et kasu asemel endale mitte kahju teha. “Kui maski sise- või välispinnale satuvad pritsmed (nt aevastamisel või köhimisel), tuleks mask välja vahetada - saastunud näomask võib nakatumist pigem soodustada. Ka ei tohiks sama maski kasutada nii haigete inimeste kui ka nt beebidega kokku puutudes,” selgitab proviisor Kelt ning lisab, et maski vahetades on oluline käsi puhastada, et haigustekitajaid mitte edasi kanda. “Samuti on maski kandes oluline jälgida ka oma enesetunnet - mask ei tohiks tekitada õhupuudust ega panna hingeldama.”

Kelt soovitab apteeki maski soetama tulla alles siis, kui selleks on reaalselt vajadus. “Kui inimene püsib perega kodus ja ei plaani lähiajal rahvarohkeid kohti külastada, siis ei peaks maski pärast ka apteegi käiku koheselt ette võtma. Samuti tuletame meelde, et viiruse leviku tõkestamiseks tuleb apteegis hoida 2-meetrist vahemaad nii apteekri kui ka teiste külastajatega,” rõhutas Kelt.