Portaalide avalik statistika näitab 14. aprilli 2020 seisuga, et ärikinnisvara kategoorias on Kinnisvara24.ee tõusnud turuliidriks 4248 aktiivse ärikinnisvara kuulutusega. KV.ee portaalis on 4008 ja City24-s 3761 kuulutust. Ärikinnisvara pakkumiste arv on võrreldes märtsikuuga vähenenud KV.ee portaalis ligikaudu 1000 ja City24 ligikaudu 300 objekti võrra, samal ajal kui Kinnisvara24 kasvas ligikaudu 100 ärikinnisvara kuulutuse võrra.

Kinnisvara24 tegevjuhi Kalev Roosiväli sõnul on kinnisvaraportaalide turg kahe aasta jooksul oluliselt muutunud. „Kui seni tegutsesid turul kaks ühele omanikule kuuluvat portaali KV ja City24, siis tänaseks on City24 sisuliselt konkurentsist välja tõugatud. Kinnisvara omanikel on nüüd valik kahe turu tugeva tegija vahel, mis võitlevad ausas konkurentsis ja see on muutnud kuulutamise hinda klientide jaoks oluliselt soodsamaks.“

Allikas: Kinnisvaraportaalide avalikud andmed seisuga 14.04.2020

Ka elukondliku kinnisvara kuulutuste arv ja kinnisvarakuulutuste koguarv on Kinnisvara24-s võrreldes märtsikuuga ainsana kasvanud. Roosiväli sõnul hindavad oma kinnisvarale ostjat või üürnikku otsivad kliendid portaali valides kolme näitajat: pakkumiste arvu, kuulutuste hinnakirja ja portaali külastajate arvu.

„Portaalide kuulutuste hinnakirjas on kuni kümnekordne erinevus. Näiteks maksab kodu või maatüki müügikuulutus üheks kuuks eraisikust tavakasutajale Kinnisvara24-s vaid 3.75 eurot, sama kuulutuse hind KV portaalis aga 44.99 eurot ja City24 portaalis 34.99 eurot,“ tõi Roosiväli välja.

Kinnisvara24 portaal loodi eesmärgiga pakkuda konkurentsi ühele omanikule kuuluvatele ja seni turul monopolina tegutsevateke portaalidele.

„Kinnisvara24 suurim ärikinnisvara kuulutuste arv kinnitab, et turuosalised on uue soodsamate hindadega portaali omaks võtnud. Töötame edasi selle nimel, et pakkuda klientidele paremat hinda ja saada peagi suurimaks ka eluaseme kinnisvara kategoorias. Kuigi KV ja City24 käituvad endiselt monopolina, tõstes käsikäes hindu ja piirates klientide vaba liikumist turul, oleme veendunud, et portaali on võimalik ülal pidada ka mõistlikuma hinnakirja juures,“ kinnitas Roosiväli.