E-kaubanduses on hooaja tipp detsembrikuu, mille järgi seatakse plaane ja paigaldatakse uusi pakiautomaate, kirjutab ERR. Eriolukord on aga senised kogemused pea peale pööranud, tänased mahud olid Itella Estonia pakiveoteenuste osakonna direktor Rauno Parrase sõnul plaanitud 2021. aasta jõuludeks.

"Eelmine nädal on absoluutselt kõigi aegade kõige tipp ja me räägime siin 40-protsendilisest kasvust," rääkis Parras.

"Meie kesklinna pakiautomaadid on pooltühjad ehk Viru keskuses, kus meil on üks suuremaid pakiautomaate, kus inimesed on kogu aeg liikunud - seal on bussiterminal - ei ole praegu inimesi, inimesed on oma kodudes. Tallinna linna äärealad on suures pakkide uputuses," selgitas Omniva juhatuse liige ja pakiäri juht Andre Veskimeister.

Suured pakid ei mahu

Parrase sõnul on probleem ka suuremate pakkidega, sest pakiautomaatides on neile mõeldud ruumi vähem, seetõttu on suuri pakke suunatud ümber kodukullerisse.

Omniva on avanud eriti suure nõudlusega pakiautomaatide juurde ajutised väljastuspunktid Õismäel ja Kristiine keskuses ning kohe ka Viimsis ja Laagris.

Paljud Omniva kliendid ei ole rahul pakkide ümbersuunamisega suvalistesse automaatidesse või postkontoritesse.

"Väga suur osa meie postkontoreid, mida me kasutasime pakkide väljastamiseks, on kinni pandud ja selle tõttu me oleme sunnitud saatma kliendi pakid natukene kaugemale kui ta on harjunud. Me oleme lähiaegadel toomas välja lahendust, et nad saaksid oma suunatud pakke tagasi või ümber suunata, neile sobivamatesse asukohtadesse," selgitas Veskimeister.

Loe uudist ERRis.